Daca va spun ca mirosea ca o prajitura in toata bucataria, poate nu o sa ma credeti… Este cea mai buna reteta de conopida gratinata pe care am mancat-o vreodata! Nu ma pot abtine sa va spun cat este de buna! Nu pentru ca mi-ar fi murit laudatorii, dar ar fi mare pacat ca o reteta delicioasa sa nu fie impartasita…

INGREDIENTE:

1 conopida maricica
250g ricotta
3 oua
150 g cascaval ras
100 g cascaval taiat cubulete mici
2 crengute rozmarin
2 linguri cognac
1 felie sunca taiata cubulete mici
sare
piper
2 linguri unt
2 linguri pesmet
1 praf de nucsoara

PREPARARE:

Conopida spalata si taiata in buchete mai mari o vom fierbe in apa cu sare timp de 10 -12 minute. Dupa acest interval o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi aranjam buchetelele intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Printre buchetele presaram cascavalul taiat cubulete. Condimentam cu sare si piper. Acoperim totul cu un strat cremos de ricotta amestecata cu oua, cognac si un praf de nucsoara. Dar, pentru a face hainuta mai frumoasa (si mai aromata) presaram o felie de sunca taiata cubulete si rozamarinul tocat marunt.

Presaram un strat final de cascaval ras si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20-30 minute, pana se topeste cascavalul si prinde o culoare aurie.

Nu-i asa ca v-am facut pofta?

21 Comentarii

  1. Mie cu siguranta da! Desi nu sunt fan conopida, mancarica asta arata de nota 10. Mi-am salvat si eu reteta!

  2. TeoBucatar says:

    Arata tare bine si cu atatea branzeturi cred ca foarte buna in special ca noua ne place mult conopida!Pupici,Cristina!

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc draga mea!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Teo! Pupici

  5. zilahi adela says:

    Mie una daaaaa! Am sa incerc si eu , am sa notez , conopida gratinata nu am facut inca! :) Pupicei!

  6. Criss says:

    Delicioasa!

  7. FLORY says:

    Sper sa nu uit sa iau conopida,o sa sfarseasca dupa reteta ta,imi place tare mult!Pupici!

  8. catkitchen says:

    asta am papat si noi ieri ;) … arata minunat conopida ta !!!

  9. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina! Pupici

  10. Loredana says:

    Este grozava reteta asta. Eu pun conopida si broccoli in parti egale, pentru aspect. Pupici

  11. alinutzika says:

    vai ce bine arata!……

  12. stela says:

    eu nu sunt fana a conopidei decat cruda sau murata ,dar am o conopida si o sa fac catine ,arata exceptional

  13. Mihaela says:

    Draga Diva, mi-ai facut-o! Tocmai ce am preparat crema de conopida cu brinza si mayo! E delicioasa, dar aceasta reteta promite si mai mult ;-) O trec pe lista!

  14. marianaisac says:

    A ieșit superrrrrrrrrr.

  15. maltesers says:

    Testat, placut.. f mult! Noua mea reteta preferata de conopida gratinata!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii