Vinete umplute
Vinete umplute. Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.
INGREDIENTE:
2 vinete
1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
1 ceapa medie
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura de marar
1 ou
100 ml ulei
2 linguri de vodca (sau vin alb)
1 rosie feliata pentru decor
80-100 g cascaval ras
PREPARARE:
Taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez.
Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.
Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.
Oparim vinetele in apa cu putina sare.
Le scoatem, le scurgem si le punem in tava. Umplem vinetele cu amestecul din tigaie si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Cu 5 minute inainte sa le scoatem presaram peste acestea cascaval ras. Le putem servi calde, cu smantana.
Pofta buna!
Nu stiam cu ce gresesc de trebuia sa coc vinetele destul de mult ca sa fie comestibile: trebuiau oparite inainte! 🙂 Multumesc mult!
😉