varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki

Varza de Bruxelles cu sos Teriyaki este o garnitura excelenta, dar merge foarte bine servita si simpla.

INGREDIENTE:

500 g varza de Bruxelles
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare de mare – dupa gust
piper proaspat macinat

Pentru sos Teriyaki:

1/4 ceasca Sake
1/4 ceasca sos soia
1/4 ceasca zahar brun
1 lingura otet de orez
1 lingurita de ghimbir ras proaspat

PREPARARE:

Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-1

Punem intr-un castron uleiul cu otet, sare de mare si piper proaspat macinat. Tavalim varza prin acest sos apoi o punme intr-un vas termorezistent si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se inmoaie si se rumeneste usor.

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-2

Cat timp sta la cuptor pregatim sosul punand toate ingredientele la fiert pret de 4-5 minute. Scoatem varza din cuptor si o stropim cu sos sau o scufundam in acesta. O servim calda dar a fost la fel de buna si peste o ora…

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-3

Foarte buna!!!

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.

Reteta aceasta astepta de multa vreme sa fie pregatita, dar provocarea lunii noiembrie a grabit putin lucrurile…

6 Comentarii

  1. Anca B. says:

    Trebuie neaparat incercata!

  2. O rețetă foarte interesantă! Mulțumim de participare!

  3. Simona says:

    Nu pot spune ca-s chiar prietena cu micutele astea.. dar as incerca sa vad cum sunt in varianta asta!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURA CU IAURT SI PRUNE

Adaugat pe 2 Sep, 2014

2 Comentarii

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

1 Comentariu

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu