Tortul diplomat cu fructe este un deliciu absolut! Nu este greu de facut, nu necesita operatiuni complicate, asa ca trebuie sa il incercati neaparat…

INGREDIENTE:

16 g gelatina
1 portocala mica
6 galbenusuri de oua
200 g zahar
1 lingura faina
1 lingurita esenta vanilie
300 ml lapte
400 g smantana pentru frisca
2 plicuri intaritor frisca
400 g fructe din compot (ananas, persici, mango)
100 ml suc din compotul de fructe
300 g piscoturi
500 g frisca pentru decor
fructe pentru decor

PREPARARE:

Punem gelatina la dizolvat in sucul de fructe. Vom rade portocala si o stoarcem. Dizolvam faina cu putin lapte. Batem galbenusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie, adaugam faina dizolvata si restul de lapte, apoi amestecam. Vom pune compozitia intr-o cratita la foc mediu pana da in clocot, apoi dam focul mic si lasam 10 min sa fiarba, amestecand continuu. Luam de pe foc, lasam putin si adaugam gelatina dizolvata, sucul de fructe si coaja de portocala.

Dupa ce s-a mai racit, dar compozitia este putin calduta, adaugam sucul de portocala si fructele din compot.

Cand se raceste complet amestecam cu frisca (400 ml smantana au fost batute) si turnam peste piscoturile asezate in forma de tort. Avem grija sa punem o folie alimentara inainte, pentru a scoate usor tortul din forma. Daca dorim un tort gata ornat, punem si cateva fructe pe fundul tavii, inainte sa turnam crema.

Acoperim cu un strat de piscoturi si dam tortul peste noapte in frigider.

A doua zi il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca si fructe.

Pofta buna!

37 Comentarii

  1. dana says:

    Ce bine arata!!!!pupici :*

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Dana! Te pup

  3. Antonina says:

    Cat e de reusit !!! Tare-mi place tortul diplomat !! Superba prezentare!

  4. IOI! imi plac torturile diplomat!

  5. TeoBucatar says:

    Foarte frumos si foarte gustos!Imi place!

  6. Simona says:

    Arata foarte bine! Cred ca am mai bine de un an de cand tot imi propun sa fac tort diplomat.. Acum ma servesc de la tine! :) Pupici

  7. diva in bucatarie says:

    Multumesc Antonina!

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Andreea!

  9. diva in bucatarie says:

    Multumesc Teo!

  10. diva in bucatarie says:

    Multumesc Ramona!

  11. diva in bucatarie says:

    Simona, poate il faci de sarbatori… Te pup!

  12. Licuta Marin says:

    Ce pofta mi-ai facut!Nu am mai mancat de mult:)Arata super bine!Pup!

  13. catkitchen says:

    Cu cativa ani in urma nu papam asa ceva , dar acum , nu refuz o feliuta ;0…

  14. LALA says:

    MA ISPITESTI…………INGHIT IN SEC………ARATA SUPER

  15. Claudia says:

    o bunatate, trebuie sa incerc reteta ta pt ca eu am dat o data gres cu un tort diplomat :(

  16. zilahi adela says:

    Imi place tare mult! Arata super bine! Pup!

  17. Bianca says:

    Super arata!!! Si o prezentare de nota 10

  18. diva in bucatarie says:

    Multumesc Bianca!

  19. ella says:

    arata foarte bine si cred ca este gustoasa pot sa-l fac de o zi de nastere

  20. daniela.eoil says:

    toate mancaruri bune

  21. allexandra says:

    piscoturile mai trebuiesc inmuiate

    • diva in bucatarie says:

      Nu este nevoie… nu trebuie sa fie nici foarte moi, nici tari – se vor umezi exact cat este nevoie de la compozitie. Dar, daca va place textura mai moale decat atat, puteti sa le inmuiati timp de 1 secunda in lapte.

  22. Simone says:

    Faina reteta. Tortul diplomat e preferatul meu. Usor, racoros, rafinat – o minune de desert.

  23. andreea says:

    mie mi e frica ca a iesit crema prea moale, sper sa se intareasca , am pus 6 folii de gelatina de la dr oetker, oare e suficient? oricum reteta mi a facut cu ochiul si am zis sa incerc.Doamne ajuta acuma :D

  24. Paula says:

    Nu ne-ai spus ce faci cu smantana!

    • diva in bucatarie says:

      Smantana pentru frisca a fost batuta…. si amestecata! Nu punem in tort frisca pentru decor!

  25. Mihai says:

    Delicios , vreau sa incerc si eu…nu ai spus ce ai făcut cu cele doua plicuri întăritor de frișcă

  26. iuliana says:

    dar cate portii ar iesi din compozitia asta! f frumos cred ca si bun!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

COZONACI PENTRU CRACIUN

Adaugat pe 1 Dec, 2013

6 Comentarii