Tocanita cu ciuperci face parte din categoria retetelor mele preferate. Este delicioasa si rapid de preparat, cu calorii putine, dar foarte satioasa. Trebuie incercata asa simpla, de post, dar merge foarte bine cu carne de pui sau vitel.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper

PREPARARE:

Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii.

Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete.

Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult.

La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.
Pofta buna!

4 Comentarii

  1. Foarte bun :D! mai ales cu mamaliga ;)

  2. ramona florentina says:

    De ceva timp am descoperit acest site si sunt incantata de retete.Felicitari! Azi o sa pregatesc tocanita de ciuperci, imi place ca ciupercile au ramas albe. O sa o servim tot cu mamaliguta.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

2 Comentarii

VINETE PANE

Adaugat pe 27 Aug, 2014

0 Comentarii

SOS AIOLI – RETETA RAPIDA

Adaugat pe 24 Aug, 2014

0 Comentarii