Tocanita aceasta cu carne de porc este super buna! Atat de buna incat nu a ramas nici macar o urma de sos in farfurie…

INGREDIENTE:
(pentru 3 persoane)

500 g carne porc cu putina grasime (ceafa)
500 g ceapa
50 g morcov
100 g gogosar (ardei kapia)
1 catel mare de usturoi
5-6 linguri suc de rosii (mai gros, in genul bulionului)
150-200 ml apa
70 ml vin alb
1 crenguta mica rozmarin
cateva fire cimbru
sare
piper
4 linguri ulei

PREPARARE:

Bucatile de carne spalate bine le taiem cuburi si le calim in 2 linguri ulei cu putina apa. Este bine sa avem si putina grasime printre acestea, caci va fi mai gustoasa mancarea. Dupa ce s-au albit, eventual s-au rumenit putin de tot, le scoatem si le punem intr-un vas termorezistent.

Aruncam uleiul folosit pentru carne si calim ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei.

Cand ceapa este calita o punem peste carne. Adaugam apa (cat sa acoperim totul), vin, rozmarin, cimbru, catelul de usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.

Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 200°C. Aromele se vor imprieteni in acest mod timp de 30 minute. Dupa acest interval luam folia de aluminiu, condimentam cu sare si piper si lasam pana scade sosul si se ingroasa (in jur de o ora).

Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

Categorie: Retete cu carne

16 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    O mancare gustoasa si plina de culoare.
    O zi buna!

  2. Mirela Carmen Tomescu says:

    Arata fix ca in copilaria mea, cand ma infruptam fara retinere !Super buna !

  3. Haplea says:

    Ce poze pline de culoare!O mncare delicioasa!

  4. Cat de apetisanta este!

  5. Simona says:

    O bunatate!!! Ceva asemanator am facut eu azi cu carne de pui :)Pupici

  6. roxy says:

    imi fac ji io maine arata chear bn dar nu vreau cu morcovi ji ardei ca mie nu imi plak dar o sa incerc fara pupiki:))

  7. gabriela says:

    Tocmai am terminat această tocăniță si a iesit extraordinar.Miroase foarte bine.

  8. un om says:

    Habar nu ai sa gatesti… carnea de porc nu se spala. Doar cea de pui. Pacat ca nestiutoare fiind faci totusi pe interesanta pe aici.

    • diva in bucatarie says:

      Eu prefer sa ofer familiei mele siguranta ca mananca curat! Carnea se spala cu apa la temperatura camerei si nu se tine in acea apa! Chiar si un necunoscator o sa va spuna ca nu se spala doar carnea ce se prepara in alta zi! In alta ordine de idei, dvs. puteti manca ce vreti si cum vreti! Si va recomand sa intrebati si un doctor inainte sa scrieti asemenea aberatii!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii