Toba de casa este unul din cele mai preparate mezeluri in perioada sarbatorilor, asa ca nu ezitati sa incercati cel putin odata sa o preparati. Dupa aceasta experienta sunt sigura ca o sa tot vreti sa repetati si anul care va urma…

INGREDIENTE:

1 ureche de porc
2 rinichi de porc
1 limba de porc
250 g muschi de porc
500 g pulpa de porc
1 inima de porc
150 g slanina impanata cu carne
4-5 catei usturoi
1 stomac de porc
sare
piper proaspata macinat
piper boabe
3 foi de dafin

PREPARARE:

Punem la fiert toate gama de organe si carnuri pe care am insirat-o la ingrediente, adaugand boabe de piper, sare si foi de dafin. Vor fierbe cam 1 ora, din momentul in care dau in primul clocot.

Cat timp se fierb acestea, noi punem stomacul de porc in apa fierbinte cu sare si otet, unde il lasam o ora, apoi il curatam de membrana interioara.

Dupa ce s-au fiert organele de porc si carnea le scoatem din apa, le lasam sa se raceasca, apoi curatam limba de pielita, apoi tocam totul in cuburi mai mici sau mai mari. Adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper macinat, 3-4 polonice din zeama in care au fiert organele.

Umplem stomacul cu aceasta compozitie, coasem deschizatura, apoi fierbem toba inca 30 de minute.

Intepam din cand in cand cu un ac toba, pentru a nu se crea presiune, ceea ce va duce la ruperea matului. Putem pune toba la fiert intr-un dres, asa cum procedam cu ouale de paste, pentru a evita spargerea acesteia.

Dupa ce s-a fiert, o scoatem din oala si o punem pe un fund de lemn. Peste aceasta punem alt fund de lemn si o greutate. O lasam peste noapte la rece, cu greutatea peste aceasta.

Cam mult de lucru, dar merita!!!
Pofta buna!

Sursa de inspiratie a fost revista Click Pofta buna!

22 Comentarii

  1. Tare bine arata! Si mie im plac bucatele tradutionale pa masa de Sarbatori!

  2. Edith says:

    mmm ce bunatate ai tu aici! Nu am facut ever, mi se pare greude facut :P

  3. andra says:

    Felicitari! Arata extraordinar!

  4. diva in bucatarie says:

    TKS!!!

  5. Simona says:

    O bunatate! Am facut si eu weekend-ul trecut (din pacate fara poze..) si acum o astept sa iasa de la fum :) Imi place de mor tobita! Pupici

  6. Antonina says:

    Esti foarte tare!! Da foarte!! Imi place de mor toba!! Sunt fan nr 1!!! Ma topesc dupa cea preparata in casa. Mama face in fiecare an, asa ca eu sunt exclusa din tema asta ;) Super arata!! Pupici

  7. diva in bucatarie says:

    Multumesc Simona! Eu nu am unde sa afum toba, carnatii… dar ma multumesc ca sunt facute in casa si stiu ce pun in ele. Te pup

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Anto! Si mie imi place mult… e prima toba facuta de mine (cu ajutorul mamei). Te pup!

  9. Simona says:

    Tare bine mai arata!!!

  10. diva in bucatarie says:

    Multumesc Simona!

  11. dana says:

    arata tare tare bine…..nu sunt fan, dar manac si eu de pofta…am fost lenesa si nu am facut :D pup :*

  12. Licuta Marin says:

    Imi place mult toba facuta in casa!!!E super buna!Pup!

  13. Flor says:

    Iti multumesc din suflet pentru reteta!!!! Deja am fost sa vad daca imi pot aduce burta de porc, s-au uitat cam ciudat spaniolii la mine:) dar deja m-am obisnuit si sper sa o pot prepara si eu dupa reteta ta… ador toba facuta in casa si lebarbusul!!! Te pupam.

  14. Flori says:

    Cat de bine arata!!! Si ce pofta mi-ai facut! :)

Lasa un comentariu


Ultimele articole

RETETE CU SOMON

Adaugat pe 22 Nov, 2014

1 Comentariu

PRAJITURA JERBO

Adaugat pe 21 Nov, 2014

1 Comentariu

PRAJITURA DE POST CU PERE...

Adaugat pe 20 Nov, 2014

0 Comentarii

COZONAC DE POST CU CREMA...

Adaugat pe 19 Nov, 2014

8 Comentarii