Supa crema de sfecla rosie sau supa crema plina de vitamine, o reteta sanatoasa si gustoasa, pe care trebuie sa o incercati.

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii medii)

4 sfecle medii (500 g)
1 cartof mediu
1 morcov maricel
1 ceapa mare
800-900 ml apa / supa pui
1 lingura ketchup de casa
1/2 lingurita rasa hrean proaspat ras
sare
piper
1 frunza dafin
2 linguri ulei

Pentru servit:
hrean ras
patrunjel verde
smantana – optional

PREPARARE:

Reteta aceasta, la fel ca toate supele-crema, se face foarte rapid. Curatam sfecala rosie, morcovul si cartoful si le tocam in cuburi, nu foarte mari.

Apoi, calim ceapa tocata fin, impreuna cu restul legumelor, tocate cuburi, timp de cateva minute(in jur de 3), amestecand continuu.

Adaugam apa/ supa de pui, putin piper, sare si o frunza de dafin. Cand legumele sunt fierte punem si hreanul ras si mai fierbem 1-2 minute.

Luam de pe foc, scoatem frunza de dafin si pasam legumele cu jumatate din lichidul in care au fiert. Adaugam treptat apoi lichid, in functie de consistenta pe care o dorim in final.

Servim supa simpla, cu putin hrean, proaspat ras, patrunjel verde proaspat tocat, sau cu smantana.

Pofta buna!

8 Comentarii

  1. catkitchen says:

    Ador sfecla rosie , insa nu am facut niciodata aceasta supa !!! :( Cu siguranta o voi incerca , m-ai facut curioasa !!! :)

  2. Nevar Maind says:

    Se pare ca nu i-a placut…
    O sa incerc si eu cind ajung acasa.
    Daca nu mai postez, inseamna ca nu a avut succes.
    O zi buna!

  3. Nevar Maind says:

    Recunosc, e mai buna decit ma asteptam. Nota 10 pentru reteta!
    Tirziu am realizat ca ar fi mai gustoasa cu crutoane.
    Data viitoare. :)

  4. vlad says:

    dar ce este acel decor? deasupra? iaurt..sau..?

Lasa un comentariu


Ultimele articole

COZONACI PENTRU CRACIUN

Adaugat pe 1 Dec, 2013

6 Comentarii

CIOLAN DE PORC CU BERE...

Adaugat pe 17 Dec, 2014

2 Comentarii

VINETE CU SOS DE ROSII...

Adaugat pe 16 Dec, 2014

0 Comentarii

BISCUITI TRIO DE CIOCOLATA

Adaugat pe 15 Dec, 2014

1 Comentariu