Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.

INGREDIENTE:

500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui
100 ml lapte
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir

Pentru servit:
crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana

PREPARARE:

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

Categorie: Supe-Ciorbe

16 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Imi place cum arata.Trebuie sa fie tare buna.Te pup!

  2. diva in bucatarie says:

    Super buna! Nici mie nu mi-a venit sa cred ce bunatate a iesit!

  3. catkitchen says:

    ce culoare frumoasa are !!!!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  5. TeoBucatar says:

    Nu-mi place mie dovleacul dar in schimb ma delectez cu prezentarea ta!Pupici!

  6. diva in bucatarie says:

    Multumesc Teo!

  7. Simona says:

    N`am mancat niciodata, dar nu refuz o portie! :) Arata foarte apetisant. Pupici

    • diva in bucatarie says:

      Draga mea, este atat de rapida si atat de delicioasa… poate te inarmezi cu rabdare si o faci. In octombrie fac si reteta de la tine. Pup

  8. Bianca says:

    Nu am mancat niciodata…cu siguranta e buna nu?:)
    Pupici

  9. Dana says:

    Iarasi imi faci pofta! Eu fac un pic altfel dar data viitoare am sa ma inspir si de aici!

  10. Angi says:

    Nu am incercat, dar cred ca in weekendul acesta ii vine randul ;)
    Te pup!

  11. Cristina says:

    Eu am o intrebare, cat lapte trebuie 100 ml sau 200 de ml caci la ingrediente se repeta valoaea de “100 ml lapte”. Multumesc frumos

Lasa un comentariu


Ultimele articole

COZONACI PENTRU CRACIUN

Adaugat pe 1 Dec, 2013

6 Comentarii

CIOLAN DE PORC CU BERE...

Adaugat pe 17 Dec, 2014

2 Comentarii

VINETE CU SOS DE ROSII...

Adaugat pe 16 Dec, 2014

0 Comentarii