Intalnim papadia pe marginea drumurilor si pe malul apelor, prin pasuni si fanete, la campie si la deal. De la papadie folosim frunzele, pe care le recoltam in lunile martie si aprilie, cat sunt inca foarte tinere. Papadia are un continut ridicat de vitamine A, B si C. Este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Cu toate acestea este bine sa intrebati un doctor, pentru a fi siguri ca organismul tolereaza aceasta planta.

INGREDIENTE:

1 salata verde mica
1 mana frunze de papadie
castraveti
ridichi
ceapa verde
otet – optional – daca folositi puneti putin
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Spalam frunzele de salata si de papadie, sub jet de apa, apoi le taiem si le punem intr-un bol. Curatam ceapa, ridichile, castravetii, apoi le feliem si le adaugam salatei in bol. Asezonam cu sare, stropim cu otet si ulei, in functie de gusturi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Simplu, bun si mai ales sanatos!

Sa va fie de folos!

23 Comentarii

  1. Flory says:

    Delicioasa,aici se consuma destul de mult frunzele de papadie!Pupici

  2. Mirela Carmen says:

    Un elixir, multiplu !!! Deci profitati !

  3. Simona says:

    N-am mancat niciodata…

  4. Haplea says:

    O salata sanatoasa!!!

  5. Fab chef says:

    Cand eram copii mancam destul de des salata de papadie. Acum nu prea am mai auzit. Cat ma bucur sa vad reteta pe blogul tau!

    • diva in bucatarie says:

      Sa stii ca eu nu am auzit de aceasat salata decat acum o sapatamana… Dar dupa ce am citit cat de sanatoasa este o recomand si eu!

  6. Ramona A says:

    Nu am mâncat niciodatã….acuma e musai sã caut:)

  7. Emily says:

    ador salatele iar frunzele de papadie sunt absolut delicioase ;)
    Pupicei si weekend placut!

  8. catkitchen says:

    Ce-mi plac salatele astea !!! Sanatate curata !!!!

  9. Felicia Chirila says:

    delicioasa papadia….mi-am pus 3 ghivece pe balcon, si am frunze proaspete la micul dejun – tartine cu paine de secara,ulei de masline extravirgin,rosii si frunze de papadie….din flori se face un sirop foarte bun

  10. nora says:

    frunzele de papadie se consuma in tot timpul anului si dupa inflorire? pentru ca dupa aceea au un lichid laptos cand le rupi…sau numai primavara pana la inflorire?
    Mersic !

  11. nora says:

    mersic ptr.raspuns….am tinctura de papadie se poate pune indressingul pentru salate ?

Lasa un comentariu


Ultimele articole

COZONACI PENTRU CRACIUN

Adaugat pe 1 Dec, 2013

6 Comentarii

CIOLAN DE PORC CU BERE...

Adaugat pe 17 Dec, 2014

2 Comentarii

VINETE CU SOS DE ROSII...

Adaugat pe 16 Dec, 2014

0 Comentarii

BISCUITI TRIO DE CIOCOLATA

Adaugat pe 15 Dec, 2014

1 Comentariu