Nu este greu sa faci incursiuni in amintiri si sa iti aduci aminte de toate bunatatile pe care mama sau bunica le pregateau.
Am pregatit deja foarte multe din aceste dulciuri, dar inca nu am terminat lista lor, asa ca acum profit de provocarea lunii august si va arat cea mai simpla si mai grozava rulada cu gem. Rulada aceasta era nelipsita la aniversarile noastre, doar tipul de gem era altul de fiecare data. Asa mi se parea cand eram mica, asa o gasesc si acum…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie mica

Pentru umplutura:
400 g gem (de caise)

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de lamaie.

Incorporam faina cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel. Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute. Dupa acest interval scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.

Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora, apoi luam prosopul care acopera blatul si il ungem cu gem.

Folosindu-ne de prosopul care a ramas sub blat rulam blatul. Il impachetam intr-o folie de aluminiu sau de celofa, si lasam rulada la rece minim 2 ore.

Inainte de a servi rulada o tapetam cu zahar pudra, sau o imbracam in frisca, in functie de ce avem la indemana…

Abolut delicios!

Categorie: Desert - Prajituri

18 Comentarii

  1. Poliana says:

    Frumoasa foc rulada ta!! Orice lucru, cat de simplu ar fi tu-l faci sa arate intr-un mare fel! Deci da…felicitari draga mea!!

  2. DiaMar bucataria galbena says:

    Minunata.Pup!

  3. Perfecta!
    O seara minunata!

  4. Haplea says:

    Ador rulada cu gem!!Simplu si bun!

  5. Chiar de mult nu am pregatit o rulada.Delicioasa!

  6. catkitchen says:

    Rulada cu gem cred ca nu am mai mancat din copilarie !! :( Arata perfect !!

  7. [...] Şi tot Cristina a preparat o Ruladă cu gem reţetă păstrată din caietele mamei şi [...]

  8. Rodica says:

    Ce marime are tava ? Aici sunt de marimi diferite si vreau sa fiu sigura ca e suficienta compozitie ptr tava mea . Multumesc :) .

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURA JERBO

Adaugat pe 21 Nov, 2014

1 Comentariu

PRAJITURA DE POST CU PERE...

Adaugat pe 20 Nov, 2014

0 Comentarii

COZONAC DE POST CU CREMA...

Adaugat pe 19 Nov, 2014

8 Comentarii

CREMA DE AVOCADO

Adaugat pe 18 Nov, 2014

0 Comentarii