Rulada cu crema de ciocolata

2 iunie 2013Diva in Bucatarie

Rulada cu crema de ciocolata. Reteta rulada cu crema de ciocolata. Cum se face rulada cu crema de ciocolata. 

Rulada cu crema de ciocolata. Reteta rulada cu crema de ciocolata. Cum se face rulada cu crema de ciocolata. 

Rulada din blat de pandispan umplutu cu crema de ciocolata poate o idee buna de desert simplu, rapid si de efect.

Timpul total de pregatire este de maxim 30 minute, cu o pauza pentru racirea blatului.

Nu are nevoie de praf de copt.

Ingrediente rulada cu crema de ciocolata:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala

Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
200 ml smnatana pentru frisca
100 g frisca batuta
1 lingura lichior (Irish Cream sau Amarula) sau rom

Pentru decor:
50 g ciocolata topita la baine-marie
1 lingura zahar pudra

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de portocale.

La final incorporam faina.

Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute.

Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.

Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema. Topim ciocolata la baine-marie, sau la microunde cu o lingura de lapte langa ea.

Amestecam energic dupa ce se topeste, adaugand frisca lichida. Punem crema la rece pentru 40-45 minute.

Dupa acest interval incorporam frisca batuta si lichiorul, mixand pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema peste blat, o intindem uniform, apoi rulam blatul cu crema.

Invelim rulada cu o folie alimentara si o lasam la rece minim o ora. Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita, sau doar o pudram cu zahar tos, cacao, in functie de gusturi.

Sa aveti pofta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Diva! Ma inclin cu respect in fata maretiilor create de mina ta. Site-ul asta creeaza dependenta! p.s. iar nu printeaza ingredientele :((

    1. Cornelia, poti incerca acum… se pare ca softul folosit nu printeaza ingredientele daca eu nu scriu ceva la introducere.

    1. Bianca, noi le mancam (sau cu prietenii)!
      Nu ne-am ingrasat, chiar as vrea sa il vad pe fiul meu cu cateva kg in plus, dar nu prea se lipesc de el…Iar rulada acesata a fost pentru colegii lui Harry, pentru 1 iunie.

  2. Arata extraordinar. Am sa o incerc si eu cat de curand.
    Felicitari pentru tot ce faci si iti iese asa bine!
    Nota 20 pentru fotografie si detalii. Mi se pare foarte important sa vedem detalii.

    1. Multumesc Gabriela! Asa ma gandeam si eu, o sectiune este mai importanta decat poza unei rulade intregi…

  3. Frumoasa rulada ti-a iesit…..dar ne-ai obisnuit deja ca din orice lucru sa faci opera de arta,din mainile tale pana si rulada aceasta (simplu de facut) arata ca un tort festiv.Felicitari!

      1. am facut si eu rulada de 2 ori, urmand alta reteta – din pacate in ambele cazuri a crapat aluatul cand am rulat-o.
        E vre-un secret pe care nu il stiu?
        merci furmos

        1. Nu este un secret… si mie mi se intampla uneori! TrebuiedDoar sa fie umed prosopul. Eu il ud bine sub apa, apoi il storc cat pot si il pun peste blat. Folosesc 2 prosoape, astfel incat sa fie acoperit peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *