INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala

Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
100 g frisca batuta
1 lingura lichior (Irish Cream sau Amarula)

Pentru decor:
50 g ciocolata topita la baine-marie
1 lingura zahar pudra

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de portocale.

La final incorporam faina.

Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute.

Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.

Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema. Topim ciocolata la baine-marie, sau la microunde cu o lingura de lapte langa ea.

Amestecam energic dupa ce se topeste, adaugand frisca lichida. Punem crema la rece pentru 40-45 minute. Dupa acest interval incorporam frisca batuta si lichiorul, mixand pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema peste blat, o intindem uniform, apoi rulam blatul cu crema.

Invelim rulada cu o folie alimentara si o lasam la rece minim o ora. Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita, sau doar o pudram cu zahar tos, cacao, in functie de gusturi.

Sa aveti pofta!

Categorie: Desert - Prajituri

26 Comentarii

  1. Simona says:

    Foarte faina rulada asta! Inteleg ca nu trebuie rulata, ci doar asezata intre doua prosoapte umede?!
    Pupici si weekend placut!

  2. cornelia says:

    Diva! Ma inclin cu respect in fata maretiilor create de mina ta. Site-ul asta creeaza dependenta! p.s. iar nu printeaza ingredientele :( (

    • diva in bucatarie says:

      Cornelia, poti incerca acum… se pare ca softul folosit nu printeaza ingredientele daca eu nu scriu ceva la introducere.

  3. Haplea says:

    Se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu rulada!Facem schimb cate o feliuta?

  4. Bianca says:

    Numai bunatati gatesti… are cine le manca?:)) Cum stati cu kg?:))
    Eu nu prea mai gatesc.. salate, carne.. usoare:) de regim:)
    Pupici

    • diva in bucatarie says:

      Bianca, noi le mancam (sau cu prietenii)!
      Nu ne-am ingrasat, chiar as vrea sa il vad pe fiul meu cu cateva kg in plus, dar nu prea se lipesc de el…Iar rulada acesata a fost pentru colegii lui Harry, pentru 1 iunie.

  5. miremirc says:

    imi place foarte tare cum arata !

  6. Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!

  7. Antonina says:

    Aha, deci colegii lui Harry ;) sa nu mai zici ca le mananci tu ;) La multi ani piciului (scuze de intarziere). Pup

  8. zilahi adela says:

    Aici mai prins, este cu ciocolata!!!!!! Superba rulada! Pupici!

  9. Gabriela says:

    Arata extraordinar. Am sa o incerc si eu cat de curand.
    Felicitari pentru tot ce faci si iti iese asa bine!
    Nota 20 pentru fotografie si detalii. Mi se pare foarte important sa vedem detalii.

    • diva in bucatarie says:

      Multumesc Gabriela! Asa ma gandeam si eu, o sectiune este mai importanta decat poza unei rulade intregi…

  10. Licuta Marin says:

    Uau, arata senzational!Mor de pofta:)Pup!

  11. alex says:

    Vreau sa te intreb ce marime are tava! In rest, frumos si banuiesc ca gustos.
    O seara frumoasa

  12. ALEXANDRA says:

    Frumoasa rulada ti-a iesit…..dar ne-ai obisnuit deja ca din orice lucru sa faci opera de arta,din mainile tale pana si rulada aceasta (simplu de facut) arata ca un tort festiv.Felicitari!

    • diva in bucatarie says:

      Cred ca si tie iti iese la fel, trebuie doar putina rabdare.

      • carmen says:

        am facut si eu rulada de 2 ori, urmand alta reteta – din pacate in ambele cazuri a crapat aluatul cand am rulat-o.
        E vre-un secret pe care nu il stiu?
        merci furmos

        • diva in bucatarie says:

          Nu este un secret… si mie mi se intampla uneori! TrebuiedDoar sa fie umed prosopul. Eu il ud bine sub apa, apoi il storc cat pot si il pun peste blat. Folosesc 2 prosoape, astfel incat sa fie acoperit peste tot.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIORBA DE IED A LA...

Adaugat pe 17 Apr, 2014

0 Comentarii

CUPCAKES PUISORI

Adaugat pe 16 Apr, 2014

2 Comentarii

RETETE DE COZONAC CU NUCA

Adaugat pe 16 Apr, 2014

0 Comentarii