Rulada cu ciuperci si cascaval este un aperitiv perfect pentru mesele festive. Este chiar delicioasa, si o putem servi deopotriva adultilor cat si copiilor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare

Pentru umplutura:
1 lingura ulei masline
400 g ciuperci din conserva
250 g cascaval
sare
piper
1 legatura marar

Pentru topping:
100 g cascaval ras

PREPARARE:

Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina. Din acest moment nu mai lucram pe foc, eu am lucrat in continuare in tigaie din comoditate.

Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.

La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace rulada 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp aceasta se coace noi calim ciupercile in ulei de masline timp de 2-3 minute. Adaugam mararul tocat marunt si asezonam cu sare si piper.

Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu prosop umed. Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi punem ciupercile peste blat. Le acoperim cu un strat de cascaval ras.

Rulam usor cu ajutorul prosopului, presaram cascavalul ras pesntru topping si invelim rulada intr-o folie alimentara, sau folie de staniol. O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servi.

Pofta buna!

Categorie: Aperitive - Gustari

21 Comentarii

  1. Alice says:

    ce-mi plac ciupercile. Mersi de reteta. O salvez si o fac sigur

  2. Super buna! Am escecutat si eu aceasta combinatie, insa cu alta reteta.
    Combinatia este foarte reusita.
    Te pup

  3. … din nou …inghit in sec!

  4. diva in bucatarie says:

    O sa iti placa Alice!!!

  5. diva in bucatarie says:

    Multumesc Raluca!

  6. diva in bucatarie says:

    Andreea te invit la o felie…

  7. Licuta Marin says:

    Ce bine arata!!!E grozava pentru aperitiv!Notat!Pup!

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Licuta! O sa iti placa cu siguranta! Pup

  9. flory says:

    arata f bine rulada.sunt un mare fan a tot ce inseamna rulada.spune-mi te rog,cand luam tigaia de pe foc?imediat ce s-a topit untul?lasam sa se raceasca putin?nu se intampla nimic daca adaugam galbenusul peste compozitia calda?astept raspunsul tau deoarece vreau neaparat sa fac aceasta reteta.

    • diva in bucatarie says:

      Dupa ce se topeste untul, opresti focul. Eu am lucrat in tigaie din comoditate. Nu lasi sa se raceasca, pentru ca intre timp pui faina si cat timp o incorporezi pe aceasta mai scade putin caldura – nici untul nu este atat de fierbinte, cand se topeste nu are temperatura de fierbere… Laptele il pui tot cald, dar nu fierbinte. Iti multumesc pentru intrebare, poate mai au si altii nevoie de aceasta explicatie, pe care am si atasat-o. Sper ca acum te poti apuca de preparat … si spor la gatit! Eu iubesc aceasta rulada!

  10. mariana says:

    este minunata reteta!!!

  11. ileana says:

    arata super,multumesc ptr.aceasta reteta!vreau sa o fac si eu simbata. 15.03.2013,ora21.16

  12. Emily says:

    wow, ce bunatateeeeeee <3

  13. maria says:

    este superb, chiar acum am terminat_o de facut!

  14. maria says:

    este super, chiar acum am terminat-o de facut! asteptam sa o gustam.

  15. silvia says:

    tava ce dimensiune are

  16. Esme says:

    Acuma am facut reteta si a iesit minunat!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

1 Comentariu

HUMUS CU AVOCADO

Adaugat pe 20 Oct, 2014

2 Comentarii

PRAJITURI SI TORTURI CU NUCA

Adaugat pe 18 Oct, 2014

5 Comentarii