Rondele de somon cu glazura si o garnitura de orez basmati este o reteta excelenta, pe care o pregatim usor, in maxim 30 de minute cu tot cu garnitura.

INGREDIENTE:

2 rondele maricele somon afumat
4 linguri ulei masline
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional)
1 lingura miere de albine
1 lingura mustar cu boabe
sare de mare rasnita
piper praspat macinat

Pentru orez basmati:
1 lingura ulei de masline
170 g orez basmati
1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
220 ml apa
250 ml supa de pui
1 cubulet de 2*2 cm de unt
2 fire ceapa verde tocata
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
piper proaspat macinat
sare

PREPARARE:

Punem somonul intr-un vas termorezistent.

Amestecam intr-un bol coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, ghimbirul ras, mierea de albine si mustarul cu boabe.

Ungem somonul cu acestea, apoi il condimentam cu sare de mare si piper proaspat macinat.

Dam vasul la cuptor, pe setarea de copt din partea de sus, la 210 °C pentru 15-20 minute, controland dupa 15 minute daca este auriu si ferm cand il apasam cu furculita. Punem vasul in cuptor pe randul cel mai ridicat. Daca este gata dupa 15 minute inchidem focul si il lasam la caldura pana asamblam farfuria, mutand vasul catre mijlocul cuptorului.

Imediat cum am pus somonul la cuptor pregatim orezul basmati. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.

In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.

Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem pe farfurie orezul, apoi pestele si servim.

Pofta buna!

35 Comentarii

  1. Simona says:

    Am timp sa ajung la tine ptr cina! :) Eu aduc ceva.. dulce :))
    Pupici si bafta multa!

  2. gaby_d says:

    Ce elegant arata!
    Bafta multa! Esti printre cei mai buni!

  3. Mirela Carmen says:

    Cu eleganta unui meniu sanatos, merita absolut un loc de frunte !

  4. Anca B. says:

    Printre mancarurile mele preferate :). Imi place foarte tare amestecul cu care ai uns somonul! Felicitari si mult succes!

  5. Simona says:

    E preferatul meu!!!
    Superba prezentarea!!!
    Succes!

  6. Dana says:

    Arata foarte bine si cred ca si gustul este excelent si aromat! Mult succes!!

  7. Angelica says:

    Pestele are o culoare grozava!
    Arata delicios!Bafta Cristina!
    Pup!

  8. Imi place foarte mult, ador somonul, o sa incerc cu prima ocazie glazura asta, suna tare bine!

  9. Un meniu minunat si super apetisant !
    Pup !

  10. Dana Cristea says:

    Arata excelent, foarte faina culoarea, te pup si multa bafta!!!!

  11. Ce culoare frumoasă are somonul! Succes!

  12. Lubita says:

    Minunat arata si bun trebuie sa fie!!mult succes!!

  13. Ramona Alina says:

    Foarte frumos prezentat si foarte gustos, felicitãri:)

  14. Emily says:

    superb! Somonul e preferatul meu ;)
    Succes la concurs scumpa mea! te imbratisez cu drag!

  15. Cristina says:

    Multumim pentru reteta!

  16. kamelya says:

    buna!!!!am facut reteta de valentine’s day.a iesit superdelicioasa si am primit multe laude.multumesc din suflet pentru retetele tale.pupicei!!!!

  17. criss says:

    buna.
    am facut si eu azi reteta…
    a fost apetisanta,delicioasa,toata lumea mi-a cerut reteta…
    multumesc mult.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURI CU LAMAIE

Adaugat pe 27 Nov, 2014

0 Comentarii

PIZZA DE POST

Adaugat pe 26 Nov, 2014

1 Comentariu

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

6 Comentarii

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

16 Comentarii