Friptura de pui la cuptor, cu sos de rosii si usturoi, este usor de facut si este foarte gustoasa. Trebuie sa o incercati pentru a va convinge de gustul minunat.

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
1 capatana de usturoi
3 linguri ulei masline
150 ml vin alb
1 conserva de pulpa de rosii
1 lingura rasa de zahar
sare
piper
busuioc uscat
1 praf coriandru
1 crenguta mica rozmarin

PREPARARE:

Pulpele de pui spalate bine si curatate le punem intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline si vin, apoi le condimentam cu sare, piper, putin busuioc uscat. Adaugam 2 catei de usturoi tocati in cuburi mai mari. Dam vasul la cuptor, acoperindu-l cu o folie de staniol pentru 20 minute, apoi fara folie 5-10 minute.

Cat timp se coc pulpele, pregatim sosul: zdrobim restul de catei de usturoi si ii frecam cu putina sare si 3-4 lingurite de ulei, asa cum procedam la maioneza. Tocam pulpa de rosii cat mai marunt, apoi o amestecam cu usturoi, coriandru, busuioc, zahar, sare si piper.

Punem sosul de rosii peste pulpe si dam iar la cuptor pentru inca 5 minute acoperit cu staniol.

Scoatem apoi folia si lasam inca 10 minute sa se coaca, sau pana se rumenesc putin pulpele de pui.

Le servim imediat, cu o garnitura de cartofi, orez sau paste.

Pofta buna!

Categorie: Retete cu carne

28 Comentarii

  1. moama ce bunatate! si daca ar ramane, doar din greseala, vreo pulpa sunt sigura ca si a doua zi ar fi buna peste niste paste :D

  2. Viviana says:

    Simplu si bun!…perfecta pentru cei ce nu stau prea bine cu timpul liber!

  3. Fancy Cake says:

    Cred ca as putea sa mananc pui cu sos de rosii in fiecare zi! E una din mancarurile noastre prefate!

  4. Dorina says:

    Multumesc de idee :) Arata tare bine si vreau neaparat sa fac si eu …maine .

  5. DiaMar bucataria galbena says:

    Stiu ca este grozava papica aceasta.Ce biiiiine arata.Pupici!

  6. TeoBucatar says:

    Bun si mereu in top!Ne place mult!

  7. Simona says:

    O bunatate! Sosuletul asta il fac de obicei la carnea de porc sau de vita, dar nu am incercat niciodata la pui. Data viitoare cu siguranta il voi face si eu! Pupici

  8. Antonina says:

    Imi ploua in gura numai cand ma gandesc la sos de tomate. Am papat zilele trecute un sos de tomate de vis.. mi-a ramas gandul acolo. Buna papica ai aici! pupici

  9. zilahi adela says:

    Bun puiutul! Si eu fac ceva asemanator! Puup!

  10. martin says:

    bre……..bun rau…..da’ mie imi place si Adela,si Dorina,siAndreea,si Raluca,si Viviana…bree….toate-mi plaaaac de numa.Pupe la toate sa nu va suparati….

  11. sanda says:

    am facut si eu astazi aceasta reteta dar cu muschi de porc si a iesit foarte gustoasa si frageda.

  12. ami says:

    delicios!!!

  13. adrian says:

    (sunt barbat,gatesc rar;am facut asta pt. musafiri) A iesit un deliciu!!! ms.diva! recomand a se serivi pulpele pe un pat de orez cu ciuperci

  14. andreea says:

    La cate grade se pune la cuptor?

  15. Andreea says:

    o vom face maine…..sigur va fi un deliciu

Lasa un comentariu


Ultimele articole

TOCANITA DE NAUT CU CHORIZO

Adaugat pe 1 Oct, 2014

2 Comentarii

MURATURI / CONSERVE IN OTET

Adaugat pe 30 Sep, 2014

3 Comentarii

COD CU SOS PICANT DE...

Adaugat pe 29 Sep, 2014

3 Comentarii