prajitura-tosca

Prajitura “Tosca” se face usor, chiar daca aparentele arata altceva. Este pur si simplu buna, usor de preparat, cu ingrediente simple. La petreceri cu mai multi invitati este unul din deliciile la care putem apela cu siguranta, pentru ca nu va ramane nimic in platou pana la final…

INGREDIENTE:
(pentru o tava cu dimensiunile 38*28 cm)

Pentru blat:
8 albusuri
250 g zahar
100 g mac
100 g nuca de cocos
3 linguri faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt

Pentru crema:
8 galbenusuri
200 g zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
200 g unt

Pentru topping:
120 g biscuiti Petit beurre
200 ml lapte
150 g zahar
1/2 lingurita rom
200 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
50 ml lapte

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand spuma este tare si nu cade de pe tel adaugam pe rand macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.

prajitura-tosca-1

Turnam aluatul in tava tapetata cu hirtie de copt si il coacem in jur de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (verificam daca trece testul scobitorii).

Cat timp de coace blatul pregatim crema: frecam galbenusurile cu zaharul, iar plicul de budinca cu putin de lapte. Apoi amestecam budinca cu galbenusurile. Restul de lapte il fierbem, apoi il turnam peste compozitia de galenusuri cu budinca. Punem la fiert, la foc mic, pana se ingroasa crema. Cand aceasta s-a racit putin adaugam untul si il mixam pana se omogenizeaza compozitia.

prajitura-tosca-2

Punem la fiert 200 ml lapte cu 150 g zahar , doar pana se topeste acesta. Luam de pe foc, adaugam romul, apoi turnam intr-un castron laptele. Inmuiem biscutii in lapte pret de cateva secunde, astfel incat sa fie moi la exterior, dar fermi in interior.
Peste blatul racit turnam crema. Peste aceasta asezam biscuiti inmuiati in lapte.

prajitura-tosca-3

Punem prajitura la frigider 10-15 minute. Cu cateva minute inainte sa o scoatem de la rece pregatim glazura topind la baine-marie ciocolata, impreuna cu 50 ml lapte. Glazura calda o turnam si o intindem peste busicuiti.

prajitura-tosca-4

Punem prajitura la rece pret de cateva ore apoi o putem taia cubulete si o servim.

Pofta buna!

50 Comentarii

  1. FLORY says:

    Ce culori frumoase,arata grozav si sunt convinsa ce e delicioasa!
    Pupici si we placit ! :D

  2. Rita says:

    Cel mai mult imi place blatul cu mac si cocos. Arata splendid. Mi-ar place sa gust toata felia, ce-i drept, dar blatul m-a fermecat. Felcitari! Sa ai un weekend frumos.

  3. Haplea says:

    Cunosc prajitura!!Foarte buuunaaa!

  4. Retetegg says:

    Super delicioasa si usor de pregatit! Mi-am notat si eu reteta ;)

    Weekend frumos!

  5. Timea says:

    Arata perfect prajitura! Salivez de-a dreptul <3

  6. Teobucatar says:

    O face matusa mea si ne place grozav!Acum iau de la tine:)

  7. Teobucatar says:

    Minunata!Astept sa o incerc!

  8. Simona says:

    De mult vreau sa fac prajitura asta.. Foarte fain arata!!

  9. magda says:

    Cu ce s-ar poate inlocui plicul cu budinca de vanilie? Sincer…incerc sa evit atatea E-uri concentrate. IN rest, felicitari ptr tot!

  10. O opera culinara ! Culoare, aroma…aplauze !!!

  11. Magda Adina says:

    Mi-ai facut o pofta de praji cu crema de nu mai pot !! Arata minunat !!!
    PS.Am atatea de studiat la tine de cand am lipsit ….

  12. Alina says:

    N-am facut niciodata, dar o trec pe lista cu deserturi “de facut”. Pare delicioasa!

  13. Dorina says:

    O prajitura fina , delicioasa.

  14. Lucia says:

    Am facut azi Tosca si este delicioasa. Si oaspetilor mei le-a placut mult. Multumesc :-))

  15. Ioana says:

    Am facut si eu aceasta prajitura si a fost de mare success!!! Multumesc!

  16. deea says:

    Diva draga, arata extraordinar prajitura ta! Crezi ca as putea inlocui biscuitii cu o foaie de napolitana?

  17. ana says:

    este foarte, foarte dulce.nu stiu daca la blat se mai poate elimina din zahar, dar sigur la crema putem adauga o cantitate mai mica de zahar.
    Felicitari pentru blog!

    • diva in bucatarie says:

      Draga Ana, poti modifica cantitatea de zahar din crema dupa gustul tau… Prajitura pare mai putin dulce a doua zi, tie cum ti se pare?

  18. Oana says:

    Super prajitura,o fac foarte des de cand am gasit reteta.complimenti

  19. lavy says:

    Nu se poate in loc de mac sa punem nuca macinata??

  20. Ghe. petre says:

    Am servit (mancat) asemenea placere de a trai, preparata de o colega senioare la o petrecere ………….Au cazut titzi pe spate ! Zau !

  21. ana says:

    buna, macul se pune nemacinat? din poze asa pare :) arata fff bn…maine o fac da voiam sa stiu daca tre sa macin macul :)

  22. rebe says:

    astazi am incercat sa fac aceasta prajitura…a iesit foarte bineee ,,nu ma asteptam deoarece am mai incercat si alte retete si au iesit praff…multumesc mult!! astept si alte retete.. pup

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURI CU LAMAIE

Adaugat pe 27 Nov, 2014

0 Comentarii

PIZZA DE POST

Adaugat pe 26 Nov, 2014

1 Comentariu

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

6 Comentarii

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

17 Comentarii