Prajitura cu dovleac si nuci, cu o glazura fina de crema de branza, este delicioasa si aromata.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
210 de grame de faina
1 praf sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
180 de grame de zahar
3 oua
270 g piure de dovleac
100 ml ulei
1 lingurita rasa scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 lingura coaja rasa de portocala
100 de grame de nuci tocate

Pentru glazura:
100 g unt
100 g crema de branza
120 g de zahar pudra
nuci tocate, prajite

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Dovleacul ras il calim cu o lingurita ulei pana se moaie si se evapora din sucul pe care acesta il lasa. Pregatim o tava de copt de mica (23*23cm) Punem ingredientele uscate (faina,sare, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara) intr-un castron si le amestecam. Mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, pireul de dovleac si coaja de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient usor pentru a omogeniza compozitia.

Incorporam faina amestecata cu restul ingredientelor, iar la sfarsit adaugam nucile macinate. Turnam aluatul in tava si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.

Cat timp se coace prajitura pregatim glazura amestecand untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi cu crema de branza. Intindem glazura peste prajitura racita, si presaram nuci tocate. O taiem in cuburi si servim.

Pofta buna!

Categorie: Desert - Prajituri

29 Comentarii

  1. Andi says:

    Ești o enciclopedie gastronomică și o mașină de gătit! :))
    Când ai timp să faci atâtea bunătăți? Arată minunat!

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Andi!

  3. sarah says:

    super arata!eu sincer inca n-am facut prajiturici cu dovleac dar cred ca e bunaaaa rau.pup

  4. Ramona A says:

    Ce bunãtate!am sã fac si eu

  5. Antonina says:

    O da!! iubesc dovleacul in prajituri!! demential arata! pupici

  6. diva in bucatarie says:

    Multumesc Sarah!

  7. diva in bucatarie says:

    Ramona astept sa imi spui daca ti-a placut!

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Antonina! Te pup

  9. DiaMar bucataria galbena says:

    Daca are nuci,atuci hop si eu la tine in vizita.Pupici!

  10. diva in bucatarie says:

    Te astept Mihaela!

  11. FLORY says:

    O combinatie divina!Te pup!

  12. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory! Te pup

  13. Licuta Marin says:

    Uau, ce frumos arata!!M-am servit:)Pup!

  14. catkitchen says:

    offff , nu stiu daca ma crede cineva , insa mie nu-mi place nuca :((((( …. dar nu pot sa trec pe la tine fara sa spun cat de bine arata prajiturica ;) …. iar nuca o pot inlocui cu altceva , nu ? :):)

  15. Maya says:

    Superba prezentare! Iar praji arata fantastic!

  16. Simona says:

    Cafea nu mai beau, dar o bucatica de prajitura tot fur ptr ceaiul de maine dimineata! Pupici

  17. Claudia says:

    Si mie imi place combinatia de dovleac cu nuci, e delicioasa!

  18. alinutzika says:

    daca e cu dovleac si nuci, sigur e buna!

  19. MARIAENUTA says:

    ESTE FANTASTICA! FELICITARI SI MULTUMESC.

  20. Katrin says:

    Am facut aseara aceasta prajitura…ce sa zic…nota 10+, perfecta !!! Am facut-o mai mult pentru azi ca imi vin oaspeti, insa mai ca ramaneau oaspetii fara prajitura la cat s-au avantat ai mei in ea:) Dupa mine aceasta combinatie dovleac+miez de nuca e pur si simplu ideala, nu cred ca exista o alta combinatie mai buna a dovleacului…
    Multumesc pentru reteta, o s-o mai repet cel putin de 2-3 ori in aceasta toamna-iarna.

  21. [...] prajitura rapida cu dovleac si nuci [...]

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PRAJITURI CU LAMAIE

Adaugat pe 27 Nov, 2014

0 Comentarii

PIZZA DE POST

Adaugat pe 26 Nov, 2014

1 Comentariu

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

5 Comentarii

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

14 Comentarii