Fiul meu a mancat singur aproape jumatate de tava, fara sa imi dau seama… in concluzie, degustatorul principal spune ca aceasta este “mama prajiturilor cu visine” (de unde a scos expresia asa nu stiu)!

INGREDIENTE:

350-380 g visine (fara samburi si codite)
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 3 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta portocale
1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand.

Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de fiecare data, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si praful de copt stins cu o lingura suc lamaie. Turnam aluatul intr- tava (22*32 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite prin faina.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a racit o decoram cu ciocolata topita la baine-marie. Nu-i asa ca se prepara rapid? Si este buna…

Categorie: Desert - Prajituri

35 Comentarii

  1. Simona says:

    De vede al meu pozele.. cateva zile nu mai scap din bucatarie!! Dar, de dragul lui, o voi pregati in weekend! :)
    Te pup

  2. DiaMar bucataria galbena says:

    Super arata.De gust nici nu mai spun nimic.
    O zi buna!

  3. Eu iti dau un mare LIKE pentru aceasta prajitura!!Arata suuuper!!

  4. Licuta Marin says:

    Arata grozav de bine!Nu am facut anul acesta. Pana una alta, ma autoservesc de la tine:)Pup!

  5. Dana says:

    Tare mult iubesc prajiturile cu visine!! Mi-am notat reteta si cum apar visinele in piata o voi face! pup :*

    • diva in bucatarie says:

      Dana mie imi plac multe prajituri cu visine – mai cateva in plan, doar timp sa am sa le fac pe toate…

  6. TeoBucatar says:

    Cred ca stie copilul ce spune:)Arata minunat!

  7. Mare Maria says:

    La cat de bine arata, nici nu ma mir ca a mancat aproape jumatate din prajitura, baietelul tau…. stie el ce stie:)!!!! Si noi suntem fanii prajiturilor cu visine si cirese:X!!!!!Pupici

  8. Ramona A says:

    Absolut delicios! îmi imaginez gustul…

  9. catkitchen says:

    Am vazut si eu ca au aparut visinele in piata , insa astept pana se coc cele din livada mea !!! ;) Grozav de bine arata prajiturica !!

    • diva in bucatarie says:

      Adina eu nu as avea rabdare… Daca stau pana se coc caisele cred ca mor de pofta prajiturilor cu caise.

  10. maria says:

    In primul rand La multi ani!, sa fii sanatoasa tu si toti ai tai si sa ne bucuri in continuare cu retete extraordinare cum ai facut si pana acum.
    si, Iata inca o praji interesanta, buuna si din poza, se prepara doar in cateva randuri.. trebuie sa incerc.
    O seara frumoasa,
    maria negru

  11. rodica says:

    nu inteleg de ce sa strici bunatate de prajitura cu fructe ornand cu ciocolata,avem grija sa dam copiilor prajituri cat mai simple…

    • diva in bucatarie says:

      Poti sa nu ornezi cu ciocolata, dar uneori vrei lucruri mai deosebite, un aspect mai frumos. Decorul este optional pentru toata lumea!

  12. Constanța says:

    Arata nemaipomenit, cred că este și delicioasă, mâine dimineață am s-o fac.
    Mulțumim ptr. rețetă

  13. lacramior says:

    Din foto se mai vad niste randuri galbui, sub glazura de ciocolata , ce reprezinta???

  14. Flor says:

    Multumesc pentru reteta, prajitura a avut mare succes cu toate ca nu avem visile pe aici(Spania)am folosit cirese si a iesit delicioasa si racoritoare.

  15. Simquiza says:

    Tocmai am scos-o din cuptor si sunt putin dezamagita, nu mi-a iesit ca in pozele de mai sus … Cred ca am facut 2 greseli. Albusurile le-am batut direct cu zaharul si nu s-a mai facut spuma tare si a doua – cred ca am tavalit visinele cam mult prin faina si au ramas la suprafata pline de faina, nu s-au scufundat deloc in aluat
    Dupa ce se raceste sa vad gustul…

    • diva in bucatarie says:

      Este bine ca albusul sa fie batut spuma tare, si ar trebui sa iasa chiar daca este batut cu zaharul, doar ca iti ia mult mai mult timp. Daca visinele raman la suprafata, le impingi putin cu o scobitoare in interior, dar nu foarte mult…

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii