INGREDIENTE:

Pentru aluat:
500 g faina
200 g unt
2 oua
150 g zahar
1 lingura smantana
1 plic praf de copt
1 praf sare

Pentru umplutura:
5 linguri gem de caise
5 linguri gem de prune
5 linguri gem de capsune/fructe de padure

Pentru topping:
2 galbenusuri
60 g zahar pudra vanilat
bombonele colorate

PREPARARE:

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30 -40 minute.

Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem.

Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul.

Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se muia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia.

Prajitura o putem pastra 4 -5 zile – daca rezistati atat de mult.

Pofta buna!

Categorie: Desert - Prajituri

27 Comentarii

  1. FLORY says:

    Interesanta prajitura si foarte colorata!Imi place,pupici!

  2. Criss says:

    Foarte faina prajitura. Si foarte vesela.

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory! Pupici

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Criss!

  5. zilahi adela says:

    Eu nu rezist , la noi se termina repede dulciurile! O prajitura simpla si excelenta! Pupicei!

  6. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adela! Te pup

  7. TeoBucatar says:

    Foarte colorata, chiar arlechin!4-5 zile e o era intreaga,foarte mult timp sa reziste asa ceva!Pupici!

  8. catkitchen says:

    fff frumos arata prajiturica ta!!!!!!

  9. sarah says:

    imi place mult ,cred ca-i delicioasa.pup

  10. diva in bucatarie says:

    Teo, cine rezista … poate sa o pastreze, cine nu, sa o devoreze.

  11. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  12. diva in bucatarie says:

    Multumesc Sarah! Pup

  13. Toata vara mi-am propus sa fac aceasta prajitura. Acum mi-ai reamintit…))

  14. Bianca says:

    Super arata…si sigur e gustoasa/
    Pupici

  15. Ancuta says:

    E o bunatate prajiturica asta!!!

  16. Foarte vesela prajitura ta. Numai buna pentru o petrecere de copii (s-o manance parintii:)))
    Foile sunt coapte pe fundul tavii?

  17. Simona says:

    Prajituri de genu asta ne facea si mama cand eram mici… Cele mai bune erau. Imi place tare mult prajitura ta si am aratat`o si colegei mele :)
    Te pup

  18. kata says:

    am facut si eu acuma prajitura arlechin si vreau sa corectez ceva……daca faci 3 foi nu poti avea tot 3 compozitii(gemuri) asa cum ai specificat ci doar 2 plus glazura. dar daca faci 4 foi atunci poti avea 3 compozitii (gemuri)

    • diva in bucatarie says:

      Adevarat! Multumesc pentru observatie, prima oara am vrut sa fac doar 3 foi, apoi m-am razgandit si am facut varianta soacrei mele….

  19. CLAUDIA says:

    Imi aduc aminte cand mama mea facea prajitura asta, ce copilarie frumoasa am avut.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SALATA DE MURATURI

Adaugat pe 23 Sep, 2014

1 Comentariu