Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz

23 februarie 2012Diva in Bucatarie

Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Reteta placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Cum sa faci cea mai buna placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz.

Placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Reteta placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz. Cum sa faci cea mai buna placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz.

Placinta irlandeza cu carne de pui, fara blat. Placinta in vas.

Iubesc placintele, iar reteta aceasta este cu adevarat minunata. Merge perfect atat pentru pranz, cat si pentru cina.

Placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz se face foarte usor si nu ai nevoie de ingrediente complicate.

Eu am folosit piept de pui gata fiert in supa, asa ca din puiul de tara am pregatit mai multe retete.

Placinta irlandeza poate fi pregatita cu ce ai prin frigider.

Poti inlocui prazul cu mazare congelata. Poti adauga morcovi, ardei gras sau ardei kapia, baby spanac.

In loc de piept de pui poti sa pui pulpe de pui sau sunca.

Placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz are foietaj crocant ce acopera umplutura cremoasa.

Reteta am pregatit-o inspirata fiind de ceea ce am mancat intr-un Irish Pub din zona fantanilor de la Unirea.

Daca iti plac placintele iti mai las cateva sugestii:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz:

Ingrediente placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz:
(pentru 2 portii individuale)

200 g piept pui fiert
120 g ciuperci champignon
100 g praz
150 g mascarpone
5-6 linguri lapte
3 linguri smantana
1 lingura mustar
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri ulei masline
sare
piper
cimbru
aluat de foietaj

Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz:

Am calit in uleiul bine incins prazul si ciupercile tocate cuburi mai mari timp de aproximativ 2 minute.

Am adaugat pieptul de pui fiert, tocat si acesta in cuburi.

Am condimentat cu sare, piper si cimbru si am continuat sa sotez 2-3 minute.

Am luat tigaia de pe foc.

Cat timp  s-au calit pieptul de pui cu ciupercile si prazul am amestecat intr-un bol mascarpone, lapte si smantana.

Am adaugat 1 lingura de mustar simplu si usturoiul dat prin presa peste amestecul de carne cu ciuperci, apoi am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat amestecul de mascarpone cu lapte si am amestecat.

Am pus compozitia obtinuta in doua vase termorezistente cu diametrul de 8 cm. Poti folosi un singur vas cu diametrul de 12-14 cm sau maresti cantitatile si folosesti un vas mai mare.

Am acoperit umplutura cu aluat de foietaj.

Am intepat in cateva locuri aluatul folosind un cutit mic si am uns cu un galbenus batut cu o lingura de lapte.

Este nevoie ca in timpul coacerii aerul sa poata iesi.

Am copt placinta irlandeza cu pui, ciuperci si praz in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20-25 minute.

Servire placinta irlandeza cu pui ciuperci si praz:

Este perfecta fierbinte, imediat cum este scoasa din cuptor!

O poti manca simpla, dar poti sa ai alaturi si o salata verde.

Sa ai pofta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Deci,ca de obicei FABULOASA !!!! Imi ploua in gura asa ca nu mai aveam cum sa o aman.MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU TOATE ACESTE RETETE !!!!!

      1. Si eu o iubesc,a fost dragoste de la prima degustare !!! Numai ca va tb sa-mi cumpar niste recipiente mai micute ca ale tale,fiecare cu portia lui ca altfel risc sa raman nemancata !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *