INGREDIENTE:

1 ceapa de marime medie
1 morcov
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
150-200 g ciuperci champignon
200 g orez
700 ml supa legume
1 lingurita unt
2 linguri ulei
sare
piper
1 frunza dafin
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu legumele (morcovii, ardeii si ciupercile) taiate cuburi mici, doar ciupercile le lasam cuburi mai mari.

Cand acestea s-au calit, punem orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.

Punem totul intr-un vas termorezistent, mai adanc, turnam supa de legume, punem o frunza de dafin si dam la cuptor, la 200°C pentru 45-50 minute.

Cand pilaful este gata, condimentam cu sare si piper, punem putin unt, amestecam si putem servi cu patrunjel verde presarat peste acesta.

Il putem folosi pe post de garnitura langa friptura, sau il servim simplu, insotit de o salata verde.

Pofta buna!

24 Comentarii

  1. mitinita says:

    Inca n-am incercat varianta asta,dar o pun in aplicare reteta. Basmati ai folosit,ca eu parca asa vad din poze. Are mare succes la noi.Pup

    • diva in bucatarie says:

      Orez Scotti simplu! Ce se vede negru este de la ciupercile champignon… Pup

      • nutu chirila says:

        cred ca nu ajunge la cantitatile enumerate 700 de ml. de supa si spun asta din proprie experienta, folosind chiar orez de calitate.nu ar strica la ingrediente sa adaugati si un baton de scortisora care va da un plus de aroma,iar paharul de vin adaugat mai spre final…

        • diva in bucatarie says:

          Va rog sa ma credeti ca exact atat a fost necesar. Este posibil, in functie de anumite tipuri de orez sa mai fie nevoie de lichid. Ideea cu scortisoara pe mine ma tenteaza, dar nu cred ca baiatul si sotul meu vor fi foarte incantati…

  2. Dana Cristea says:

    Tare bun trebuie sa fie, te pup!

  3. Corina says:

    Iti consult zilnic site-ul! Ma inspir deseori din retele tale. Chiar acum am in cuptor budinca de ciuperci (este a doua oara cand o prepar pentru ca ii place barbatului meu). Itimultumesc si iti urez spor la treaba!!!

  4. FLORY says:

    Ce bun cu atatea legme,like!Pupici!

  5. Dana says:

    Ce coincidenta, tot pilaf am facut si eu! E diferit al meu ca e cu sos de rosii, dar sincer, iubitul meu l-ar manca pe al tau ca-i place mai mult :)) Pup!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Nu prea le am eu cu orezul,dar daca totusi este atunci fara carne sa fie.Arata super.Pup!

  7. Simona says:

    Pfa… daca e orez.. as dori o portie dubla! Imi place orezul de mor… in orice combinatie! Pupici

  8. Licuta Marin says:

    Pilaful cu legume imi place la nebunie!!!Mmm, ce pofta mi-ai facut:))Pup!

  9. Emily says:

    reteta mea preferata ;)
    arata bestial, ca de altfel tot ceea ce faci tu! Pupicei si weekend placut!

  10. TeoBucatar says:

    Cristina,mesaj de la fiica-mea:”Spune-i Divei ca o apreciez foarte mult,in special prajitutile”!Am citat intocmai:)Gura copiilor…Dar pilaful nu l-a vazut:)

  11. sanda says:

    am facut si eu astazi orez sarbesc cu pulpe de pui la gratar si am fost foarte incantata de ce a iesit.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii