Piept de pui cu fasole verde si smantana

6 iunie 2013Diva in Bucatarie

Piept de pui cu fasole verde si smantana. Dizolvam faina in smantana si o turnam in tigaie, adaugam cimbrisorul si lasam sa fiarba inca 3 minute.

„Piept de pui cu fasole verde si smantana” este reteta cea mai simpla si mai rapida pe care o putem pregati. Cu cateva ingrediente la indemana oricui poti pregati un pranz foarte gustos.

INGREDIENTE:

1 buc. piept de pui
800 g fasole verde – din conserva sau congelata
1 ceapa mare
1/4 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita sos soia
200 ml supa de pui
1 fruza dafin
1 crenguta cimbrisor (cimbru)
1/4 lingurita cimbru uscat
150 ml smantana pentru gatit
1 lingurita faina (amidon)
2 linguri ulei

PREPARARE:

Tocam ceapa pestisori iar pieptul de pui in cubulete. La foc mic, in uleiul incins, calim foarte putin ceapa, apoi adaugam carnea si continuam sa le calim impreuna pana isi schimba carnea culoarea. In acest timp amestecam continuu. Stingem cu supa de pui, adaugam usturoiul granulat, sosul de soia si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cu capac timp de 15 minute la foc mediu. Dupa acest interval adaugam fasolea verde, cimbrul, frunza de dafin, asezonam cu sare si piper si lasam inca 6-8 minute sa fiarba impreuna.

piept-de-pui-cu-fasole-verde-si-smantana-2

Dizolvam faina in smantana si o turnam in tigaie, adaugam cimbrisorul si lasam sa fiarba inca 3 minute.

piept-de-pui-cu-fasole-verde-si-smantana-3

Servim pieptul de pui cu fasole verde si smantana cat este cald, presarand putin patrunjel verde in farfurie.

piept-de-pui-cu-fasole-verde-si-smantana-4

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Da! In multe retete asiatice se foloseste acest praf de usturoi. Sigur poti pune un catel de usturoi pisat pentru a inlcui usturoiul sub forma de praf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *