Mi-am adus aminte de aceste paste pe care le mancam cand eram mica. Pe vremea aceea nu puneam nici stafide, nici coaja de portocala, doar miere, nuca si zahar, fara sa calesc macar nuca. Erau preferatele mele, pentru ca aveam voie sa imi pun singura toppingul, in ce cantitate vroiam. Copilul din mine si-a mai dorit o portie de amintire si m-am servit…

INGREDIENTE:

1 punga paste
200 g nuci
1 mana de stafide
2.5 l apa
sare
3 lingurite margarina /unt
1/2 lingurita scortisoara
coaja de portocala rasa
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri zahar tos

PREPARARE:

Fierbem pastele in apa clocotita cu sare, o lingura ulei si putina scortisoara.
Cand sunt fierte le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi adaugam 1 lingurita de margarina in strecuratoare. Lasam sa intre putin margarina in paste apoi le amestecam cu nucile tocate si rumenite in restul de margarina, cu zahar vanilat, coaja de portocala, cateva stafide si un praf de scortisoara.

Stropim pastele cu miere, pudram cu zahar tos, punem restul de stafide si servim. Pofta buna!

4 Comentarii

  1. cristina says:

    am gasit reteta asta a ta si mi-am amintit ca si mama facea macaroane cu nuca, zahar si pesmet. o sa fac si eu dupa concediu ca acum e … periculos:))

  2. gabriela says:

    da si mama mea ne facea acest desert …care era foarte gustos …si acum am sa-l fac si eu copiilor mei astazi …!!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SANDVISURI DE VARA

Adaugat pe 31 Jul, 2014

0 Comentarii

SALATA CLASICA DE CUS-CUS

Adaugat pe 29 Jul, 2014

1 Comentariu

PUI CU OREZ SI CIUPERCI

Adaugat pe 28 Jul, 2014

1 Comentariu

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii