INGREDIENTE:

1 kg branza de vaci
5 oua – separam galbenusurile de albusuri
300 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt – stins cu 1 lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat (cu seminte din pastaia de vanilie)
100 g stafide
3 linguri lapte
1 lingurita rom
50 g unt topit

PREPARARE:

Punem stafidele la inmuiat in 3 linguri de lapte si rom.
Amestecam branza de vaci (pusa la scurs intr-o sita, cu 2 ore inainte sa pregatim pasca) cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si untul topit.

Adaugam coaja rasa de portocale, praful de budinca de vanilie, praful de copt si frisca lichida.

Punem stafidele si amestecam, pana se omogenizeaza. Mixam albusurile spuma tare, ca pentru bezele cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de branza, amestecand usor.

Turnam aluatul intr-un vas cu pereti detasabili, pe care l-am tapetat cu ulei si faina.
Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 75-80 minute. Eu am acoperit-o dupa 35 minute, pentru a nu se arde la suprafata.

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit!

Avand in vedere ca am folosit frisca lichida, voi participa si cu aceasta reteta la provocarea lunii martie de pe blogul Cristinei.

60 Comentarii

  1. Dana Cristea says:

    Foarte bine arata, cred ca o voi incerca de Paste, pup!

  2. imi place, e fara aluat! clar o voi incerca si eu:)

  3. Asyo says:

    Imi place foarte mult, sigur fac de Paste. O zi buna !

  4. catkitchen says:

    Ce bine arata !!! Grozava reteta !!!

  5. FLORY says:

    Ce bine arata,cred c-am s-o testez,fii-mea si-asa mananca doar umplutura! :)Pupici!

  6. Alice says:

    interesanta aceasta chestiune…love this! musia trebuie sa o incerc

  7. DiaMar bucataria galbena says:

    ASta-i pasca ce ne place noua,cu muuulta branza si fara aluat sau cu un aluat subtire.DELICIOASA.

  8. Simona says:

    Arata foarte bine, sigur o incerc !!!
    Pupici!!!

  9. Simona says:

    Sunt convinsa ca aceasta pasca va sta pe masa de Pasti! Am furat reteta, ca prea arata bine… Pupici

  10. Super faina ti-a iesit ! Chiar ieri am facut si eu ca aveam niste branza si o tot mutam de colo colo prin frigider !

  11. Liana says:

    Arata fenomenal.Iti apreciez consecventa si modul diversificat de a gati.Felicitari!

  12. Licuta Marin says:

    Super este fara aluat!Asa imi place, sa aiba numai branza:)Notat!Pup!

  13. irinaririna says:

    Cristina arata apetisant! Yammyyyy! Te pup.

  14. LALA says:

    CU SIGURANTZA O VOI FACE DE PASTE……….INGHIT IN SEC.DEJA AM PACATUIT……

  15. Miki says:

    Abia am scos-o din cuptor.Maine lucrez si am sa duc si la servici.Daca nu uit am sa va spun ce impresie a facut la colegii mei italieni.Ceva asemanator este cheesecake-ul(copt sau crud) care il fac si ei.La mancare nu cred,ca-i bate nici o tara in lume…

  16. Miki says:

    Iata-ma din nou.Pasca a iesit f.buna,poate un pic cam dulce,pt gustul meu.Asta din cauza ca aici nu se gaseste branza de vaci,din Romania.Am folosit ricotta care este o branza dulce,seamana cu urda dar,f.cremoasa.Data viitoare am sa pun putin suc de lamaie.Eu am dublat portia si am facut 3 pasti mici si una normale cu diametrul de 24 cm.Oricum a fost un succes.Mutumesc pt aceasta reteta.

    • diva in bucatarie says:

      Ma bucur foarte tare ca ti-a placut! Poti folosi mai putin zahar, cred ca 200g vor fi suficiente.

  17. meciucilove says:

    sunt curioasa de ce ai pus stafidele la inmuiat in lapte?in rest e super faina am so fac zilele astea mai ales ca vine pastele.

  18. michelee says:

    stiu reteta asta de vreo 10 ani va garantez e super buna e de la noi din Moldova de la o manastire si o fac la Paste tot timpul

  19. Anamaria says:

    Imi place foarte mult cum a iesit avand in vedere ca nu ne place aluatul gros. Dar de ce se pun prafurile de budinca de vanilie? Eu as vrea sa fie mai naturala. Se poate renunta la ele? Influenteaza cu ceva? Tine loc de gris? Si ca sa fie in ton cu sarbatoarea pascala pot face 2 fasii subtiri de aluat sa pun deasupra in forma de cruce? Multumesc

    • diva in bucatarie says:

      Poti inlocui parful de budinca de vanilie cu faina si esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat. Desigur, poti pune si gris. Poti incerca reteta de pasca cu smantana si stafide, prima din prezentarea articolului: “Pasca si cozonaci pentru Paste”. Este exact ce iti doresti tu.

  20. anda says:

    Ce diametru are tava detasabila?

  21. anda says:

    Multumesc f.mult!
    Paste Fericit, alaturi de cei dragi!

  22. Gabriela says:

    Eu abia am scos-o din cuptor ! E pe masa la racit si sper sa nu dea iama in ea ai mei ( nu inca)! Arata grozav si e extraordinar de gustoasa ! Multumesc pentru reteta!

  23. elena says:

    praful de copt, cand se pune????????????

  24. cris says:

    cate grame areun plic de budinca? are importanta daca este budinca praf instant sau budinca praf care se fierbe? sau nu are importanta?

  25. cris says:

    copozitia se poate coace in tava de chec? si daca da, se prelungeste timpul de coacere pentru ca in miloc sa nu ramana cruda? Multumesc!

    • diva in bucatarie says:

      compozitia am copt-o intr-o forma rotunda, speciala pentru torturi, cheesecake, cu pereti detasabili. Prelungesti, daca este cazul, timpul de coacere, sa nu ramana cruda.

  26. Maria says:

    Bună seara, îţi urmăresc cu interes reţetele şi am făcut câteva dintre ele, foarte reuşite.
    Pasca asta mă intrigă. Am păţit ceva asemănător cu o tartă la care am pus prea multă brânză, iar brânza a fost prea moale. În 80 de minute s-a făcut prea puţin în mijloc, în schimb se arde la margini. Să fie temperatura, să fie brânza prea moale… Cred că reţeta necesită nişte clarificări. Am acoperit-o după 40 de minute cu o folie de aluminiu, dar tot se rumeneşte prea mult pe margini şi rămâne nefăcută la mijloc. Mulţumesc mult pentru orice lămuriri.

    • diva in bucatarie says:

      In aceasta reteta exista praf de budinca care o va ajuta sa se stranga. Si pentru mai multa siguranta poti pune 5 galbenusuri si 4 albusuri.
      Eu nu am dat niciodata gres cu reteta aceasta, Vezi ca temperatura de coacere sa fie potrivita. Daca folosesti branza de vaci poti sa o pui la scurs cu o ora inainte…

      • Maria says:

        Mulţumesc, într-adevăr problema a fost că n-am scurs brânza suficient, m-am grăbit. Oricum a ieşit excelentă la gust, iar după ce am scos-o din cuptor s-a mai întărit un pic. Ca inovaţie :D am pus şi stafide, şi caise confiate tăiate în bucăţele mici.

  27. andreea says:

    Este superba, cum sunt in Franta si nu am timp de cozonac, o sa o fac fara aluatul bunicii :)Sa aveti sarbatori frumoase! multumesc , o sa iti spun cum a iesit!!

  28. Corina says:

    Duminica imi vin socrii in vizita asa ca am probat-o. Super super buna!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii

VINETE PANE

Adaugat pe 27 Aug, 2014

0 Comentarii