Ne place mult ciocolata asa ca m-am gandit sa fac si o reteta de pasca cu ciocolata. Cat credeti ca a rezistat pe masa? Va las sa descoperiti singuri raspunsul la aceasta intrebare dupa ce o veti face, pentru ca mie mi se pare cea mai buna pasca cu ciocolata pe care am gustat-o pana acum.

INGREDIENTE:

200 g aluat de cozonac (reteta aici)
500 g branza de vaci
2 lingurite cacao
4 oua
100 g ciocolata topita
cateva picaturi esenta rom
200 g smantana dulce pentru frisca
20 g praf budinca de vanilie
150 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Intindem aluatul de cozonac in forma tapetata cu hartie de copt.

Mixam branza de vaci cu galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, praful de budinca de vanilie, ciocolata topita si cacao.

Adaugam smantana dulce mixata pana devine frisca tare si albusurile spuma tare. Amestecam usor si apoi turnam peste aluat. Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 50-60 minute. O lasam sa se raceasca, o punem cateva ore la frigider (eu am lasat peste noapte), apoi o scoatem din forma.

Nu-i asa ca arata minunat? Pofta buna!

30 Comentarii

  1. mitinita says:

    Cu ce m-ai ispitit!!! Sa vezi ca imediat apar ciocolatosii! foarte apetisanta! sa ai un weekend placut

    • diva in bucatarie says:

      Multumesc la fel draga mea! Ei nu pot multumi pe toata lumea, ar fi prea frumos nu-i asa? De data aceasta ciocolatosii se vor bucura mai mult.

  2. maria says:

    e delicioasa, nu numai ca arata bine, dar eu ma pot lauda ca am si gustat din ea, branza si smantana o face intr-adevar deosebita; concluzia:gustul e peste asteptarile induse de imagine. bun! bravo!

  3. Mirela says:

    Arata superb! Vreau sa fac si eu, insa nu am inteles cand se pune ciocolata topita. Merci.

  4. diva in bucatarie says:

    Cand vrei tu: cu vranza de vaci, dupa cacao, sau dupa smantana… doar sa fie albusurile spuma tare ultimile.

  5. Mirela says:

    Ok. Multumesc mult. Abia astept sa o prepar.

  6. gaby_d says:

    Sarbatori frumoase, cu pace si liniste!

  7. miremirc says:

    super :) cred ca este delicioasa pasca !

  8. Dana Burlacu says:

    Am si eu o reteta buna de pasca cu ciocolata, dar si a ta arata divin!

  9. Misha says:

    Buna! Stiu ca suna foarte ciudat intrebarea mea, dar budinca se pune gatita sau prafulet de budinca? Pentru ca nu imi dau seama din poze. Multumesc!

    • diva in bucatarie says:

      Praf de budinca… si nu pare ciudat! Poate nu am explicat eu bine.

      • Misha says:

        Multumesc de lamurire! Acum am terminat aluatul de cozonac si acusica ma apuc de crema de ciocolata pentru pasca dupa reteta ta. Pasca ta arata absolut delicioasa! Sper sa-mi iasa macar pe jumatate pentru ca dupa ce au vazut ai mei pozele au niste asteptari uriase! :))

  10. giulia says:

    Buna,
    Sunt catolica, si am avut Pastele, duminica trecuta. La solicitarea cuiva drag, am facut reteta ta de pasca cu ciocolata, pe care am gasit-o dand cautare pe google. Mi s-a parut usor de facut si foarte yummy. Este pentru prima data cand fac pasca cu ciocolata. Nici macar in familia mea nu se facea, insa de acum numai aceasta reteta o voi face. A iesit extraordinar de fina si gustoasa, si usoara, si foarte…., si foarte…. . Numai cuvinte de lauda am primit. Asa ca iti multumesc pentru reteta, si o recomand cu ceea mai mare incredere tuturor care o vor incerca. Nu veti mai face altceva, odata ce o incercati pe aceasta. Inca o data, MULTUMESC!!!

  11. Cristina says:

    Buna,vreau sa fac si eu pasca cu ciocolata,caci arata delicios!Nu sunt artista in ale bucatariei si de aceea vreau sa te intreb daca ai lasat aluatul de cozonac sa se dospeasca inainte sa il pui in forma,multumesc

  12. raluca says:

    buna
    am incercat si eu reteta aceasta dar cred ca am gresit ceva.. este foarte gustoasa dar nu arata ca asta din poza… branza de vaci e obisnuita? nu e mascarpone sau altceva? iar smantana pentru frisca este frisca lichida din aceea la cutie?? eu am folosit smanatana normala batuta frisca si branza de vaci de la supermarket si parca s-a lasat branza pe aluat, s-a ales cumva! nu stiu ce am gresit si am sa mai incerc inca o data dar cu mascarpone si frisca lichida .. ca poate am noroc!

    • diva in bucatarie says:

      Branza de vaci obisnuita, dar o lasi la scurs cateva ore sau peste noapte, iar smantana a fost lichida si mixata pana a devenit tare. Daca branza nu este bine scursa se modifica textura compozitiei.

  13. Cristina Mihai says:

    Arata intr-adevar demential!Si o voi face negresit!Imi poti spune,te rog,diametrul tavii?Multumesc

  14. turcu monica says:

    Pasca arata minunat..nu mai rezit,maine voi incerca sa o prepar..abia astept!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIORBA DE VARZA DULCE CU...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

0 Comentarii

RETETE CU SOMON

Adaugat pe 22 Nov, 2014

2 Comentarii

PRAJITURA JERBO

Adaugat pe 21 Nov, 2014

2 Comentarii

PRAJITURA DE POST CU PERE...

Adaugat pe 20 Nov, 2014

0 Comentarii