Am cumparat acest tip de faina din Austria si am avut o surpriza placuta: este foarte usor de facut, bine crescuta si foarte pufoasa.

INGREDIENTE:

500g faina pentru ciabatta, cu agent crestere
1 lingurita de ulei de măsline
300 ml apa calduta

PREPARARE:

Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca.

Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Cat timp se coace painea vom tine pe fundul cuptorului o tava in care am pus o cana de apa. Tinem painea in cuptor pana devine aurie. Este atat de simplu incat nu veti mai dori sa faceti decat acest tip de paine.

Pofta buna!

2 Comentarii

  1. stela says:

    arata excelent ,pacat ca nu se gaseste si la noi aceasta faina

Lasa un comentariu


Ultimele articole

RETETE PENTRU HALLOWEEN

Adaugat pe 27 Oct, 2012

16 Comentarii

TOCANITA DE MIEL

Adaugat pe 30 Oct, 2014

0 Comentarii

BISCUITI PAIANJEN

Adaugat pe 28 Oct, 2014

10 Comentarii

QUICHE RAPID CU SPANAC SI...

Adaugat pe 27 Oct, 2014

4 Comentarii