INGREDIENTE:

oua
vopsea de oua
otet
sare
ulei / unt / slanina – la alegere

PREPARARE:

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute.

Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua – pentru fiecare culoare vom proceda la fel. Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea). Ouale de tara sunt mai pigmentate si este posibil ca vopseaua sa nu prinda uniform, sa ramana picaturi mici albe.

Daca vrem sa realizam diferite modele din flori sau frunze, punem plantele pe ou si invelim oul cu un ciorap. Strangem bine si legam. Taiem surplusul de ciorap, apoi punem ouale in vopsea.

Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime, unt.

Va doresc din suflet PASTE FERICIT!

2 Comentarii

  1. Claudia says:

    Paste fericit alaturi de familie!

    • diva in bucatarie says:

      Draga Claudia iti doresc sa ai Paste fericit alaturi de cei dragi! Sa iti aduca iepurasul tot ce iti doresti tu! Te pup

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

17 Comentarii

RULADA DE PUI CU SPANAC...

Adaugat pe 28 Nov, 2014

2 Comentarii

PRAJITURI CU LAMAIE

Adaugat pe 27 Nov, 2014

0 Comentarii

PIZZA DE POST

Adaugat pe 26 Nov, 2014

1 Comentariu

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

6 Comentarii