INGREDIENTE:

Pentru nudli:
510 g cartofi fierti in coaja
1 lingurita margarina
100 g faina
1 praf de sare

Pentru topping:
1 lingura ulei
100 g pesmet
50 g nuca macinata
1 lingurita zahar pudra vanilat

Pentru servit:
zahar tos sau pudra
1 praf de scortisoara

PREPARARE:

Cartofii fierti in coaja ii curatam imediat cum ii scoatem din oala (fierbinti) si ii zdrobim, ca la pireu, sau ii dam prin razatoare. Punem 1 lingurita de margarina, apoi incorporam faina amesteacata cu un praf de sare. In functie de apa retinuta de cartofi, este posibil sa mai avem nevoie de putina faina.

Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Inainte sa pregatim nudli facem toppingul: in uleiul incins punem pesmetul si nuca, cu putin zahar. Le calim, pana se inchid putin la culoare, apoi luam de pe foc.

Rupem bucati de aluat si le rulam intre palme. Ruloul va avea un diametru de aproximativ 1.5 cm. Taiem nudli astfel incat sa aiba 3-4 cm.

Ii punem sa fiarba in apa clocotita sarata pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri si ii tavalim prin pesmetul calit.

Punem nudli pe un platou, presaram zahar si scortisoara dupa gust, apoi servim.
Putem inlocui pesmetul si nuca cu mac si zahar.

Pofta buna!

26 Comentarii

  1. Dana says:

    Seamana la gust cu galustele cu prune cred :) Sau poate ma insel…nu am mancat pana acum nudli desi am auzit de multe ori :)

  2. Fac putisoare de fiecare data cand fac gomboti cu prune, sunt un must do cand faci gomboti :))) Ti-au iesit faine

  3. DiaMar bucataria galbena says:

    Ce bine arata.Pupici!

  4. Fancy Cake says:

    Mancam si eu cand eram mica. Acum am uitat de ele…
    Le voi incerca cu siguranta.
    PS Nu stiu de ce nu mai primesc postarile tale in lista mea de bloguri. Trebuie sa verific.
    Pupici

    • diva in bucatarie says:

      Raluca, poate are legatura cu modificarea google. Nici mie nu imi afiseaza google friend connect.

  5. Andi says:

    Putisoare de post? :) Nu e cam dubioasa alaturarea?

  6. Simona says:

    Vai, Cristina!!! :”> :”> Cu fuduliile m-am obisnuit de mica :D dar … cum sa mananc putisoare?! :))
    Glumesc! Arata foarte bine! Desi nu am mancat niciodata, nu as refuza o portie de la tine!
    Pupici

  7. Licuta Marin says:

    :)))Tare denumirea:)Cred ca sunt tare bune!Pup!

  8. Claudia says:

    Super tare reteta.Imi aminteste de copilarie.Bunica mea o facea foarte des, dar cu alt toping mai ciudat un pic, dar care mie imi place ff mult.

  9. Mimmi says:

    Simpli si buni deasemenea.De pus in practica,notat.Nu am mai mancat de mult timp.

  10. Dorina says:

    Vai , bunica ne facea nudli , ce dor imi e de ei .

  11. gaby says:

    Sunt exact acelasi lucru ca si galustele su prune,doar ca celor mici le plac mai mult asa, adica fara nimic in interior. Oricum sunt super,mie imi facea mama si bunica de cand eram mica,incercati si voi.

  12. Olga says:

    Fetelor sunt foarte gustoase nudli,mie imi plac mult si cu sos sarate,aceasta este o ideie nou,merci!:)

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii