Pentru ca au ramas 2 pulpe de miel de la Paste m-am gandit sa le fac la gratar. Carnea de miel la gratar este foarte buna daca este marinata.
Combinatia aromelor obtinuta prin marinare si prajirea cu carbuni vor da un rezultat foarte bun.

INGREDIENTE:

2 pulpe miel
1 litru vin alb
100 ml cognac
150 ml ulei de masline
frunze de menta proaspata
cimbrisor proaspat
frunzele de pe o crenguta de rozmarin
piper
4-5 catei de usturoi tocati
1 lamaie

PREPARARE:

Punem pulpele de miel in tava. Turnam vinul, cognacul si uleiul de masline peste carne, apoi asezonam cu piper. Radem coaja de lamaie, apoi taiem felii lamaia. Punem toate ingredientele uniform pe fiecare pulpa de miel, acoperim cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 5 ore.

Prajim carnea la gratar, la foc nu prea iute, astfel incat sa se patrunda bine. Putem lasa carnea mai in sange – nu trebuie sa fie uscata… Pofta buna!

Categorie: Paşte, Retete cu carne

10 Comentarii

  1. Simona says:

    Ce bine arata! Mie`mi place foarte mult carnea de miel, desi din pacate nu mananc foarte des. La gratar n`am facut decat pastrana, dar promit ca voi incerca si reteta ta!
    Te pup

    • diva in bucatarie says:

      Eu pana acum cativa ani nu mancam miel, berbecut… nimic de acest gen. Un prieten mi-a deschis ochii si papile gustative, de aproape 8 ani imi place si mananc cand am ocazia.

      • JE says:

        Da, tipic celor care nu vor sa iasa din casa ca le pica drobul de sare in cap.Banuiesc ca daca esti asa de reticent nici nu vei apuca sa te bucuri de multe alte gusturi si senzatii, dar OK, astia ca tine e important sa nu ajunga sa ii invete pe altii…ca nu prea au ce!Apropo, sa stii ca broasca testoasa are un gust de exceptie, poate incerci si un sarpe pane, e mai bun ca orice carne de pasare…in rest, asta-i educatia culinara a romanului, !

        • diva in bucatarie says:

          faptul ca nu am mancat multi ani vine de la o problema din copilarie care m-a marcat ani multi, dar am depasit-o! Te las pe tine sa incerci experientele ciudate si sa ne povestesti din experientele tale!

    • assiris says:

      Arată bine dar ceva este în plus. CARTOFUL. Nu merge cu carnea de miel.

  2. Chirpac says:

    O sa incerc marinata pe mielul de paste ,ca tare arata apetisant.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii