A venit primavara, au aparut verdeturile proaspete, asa ca incepem sa mancam mai sanatos.

INGREDIENTE:

8 gramajoare de urzici
150-200 ml lapte
100 g smantana pentru gatit
2 linguri ulei masline
4-6 catei usturoi pisati sau taiati cuburi foarte mici
1 ceapa mica-medie tocata marunt
sare
piper

PREPARARE:

Daca tinem post inlocuim laptele si smantana cu lapte bio din orez.
Spalam urzicile bine, in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare timp de 5-6 minute.

Dupa acest interval, le scurgem si le tocam foarte marunt. Calim ceapa tocata marunt pana se inmoaie, apoi punem usturoiul si calim in jur de 30 secunde.

Adaugam urzicile, smantana si laptelesare si piper dupa gust si fierbem pana scade lichidul, amestecand destul de des.

Daca vrem un gust mai pronuntat de usturoi putem pune la sfarsit 2 catei de usturoi pisati, amestecam pana se omogenizeaza si servim cu un ou ochi sau ca atare, cu mamaliga.

Pofta buna!

5 Comentarii

  1. Haplea says:

    Delicioasa mancarea de urzici!

  2. Antonina says:

    N-am mai mancat demult urzici! o sa ma uit dupa ele prin piata!

  3. angela_halterofila@yahoo.com says:

    am preparat iubitului meu mincare de urzici cu smintina si a fost totul ff*OK

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CUBURI CU CREMA DE LAMAIE...

Adaugat pe 31 Oct, 2014

3 Comentarii

TOCANITA DE MIEL

Adaugat pe 30 Oct, 2014

0 Comentarii

BISCUITI PAIANJEN

Adaugat pe 28 Oct, 2014

10 Comentarii