Verdețurile nu trebuie să lipsească de pe masa celor care postesc – tocmai a inceput sezonul acestora. Urzica are proprietati diuretice si antialergice, o folosim la tratarea cistitelor, eliminarea apei din organism, artrite si eczeme. Dar pe langa toate aceste lucruri urzica ne da preparate foarte gustoase si hranitoare.
Ar trebui sa profitam cat putem de mult de verdeturile care incep sa apara…

INGREDIENTE:

6 gramezi de urzici
1 ceapa
1 capatana usturoi (romanesc)
1 lingura faina
ulei
sare

PREPARARE:

Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare.

Dupa ce le-am fiert aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (mama mea le da prin masina de tocat, dar puteti folosi foarte bine un blender). Calim ceapa tocata marunt in ulei pana devine lucioasa. In acel moment adaugam urzicile, o lingura de faina si cativa catei de usturoi.

Adaugam sare, punem apa (cam 200 ml) si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Amestecam cat putem de des, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand mancarea este gata puteti scoate catetii de usturoi din oala. Pentru un gust mai pronuntat de usturoi adaugam inca 3 catei de usturoi pisati cu 1-2 minute inainte sa oprim focul. Servim mancarea calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

13 Comentarii

  1. goldie says:

    multumesc pt reteta,cum ajung in piata,am sa-mi iau urzici si o sa-ti incerc reteta:)

  2. Criss says:

    Foarte buna! Eu prepar urzicile la fel ca si spanacul, cu lapte.

  3. Mimmi says:

    Salut,te astept sa ridici un premiu de pe blogul meu.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/03/premiu-de-la-mine-pentru-tine.html
    O zi placuta !

  4. diva in bucatarie says:

    Draga mea Criss, si eu fac reteta aceea cand nu sunt in post! Imi place ff mult! Iti doresc o seara placuta!

  5. diva in bucatarie says:

    Draga Goldie, astept si impresiile dupa ce gusti… Te pup

  6. ion says:

    sant bune si pentru putere

  7. ioana says:

    hmm imi plac la nebunie!!!

  8. Liana says:

    Ce bine arata!!! Salivez!!! Sint 20 de ani de cind n-am mai mincat asemenea bunatati: aici nu exista urzici :(((

  9. reli says:

    am facut astazi urzici dupa reteta voastra ,si vreau sa va spun ca a iesit o nebunie..mai ales daca este servita mincarica cu mamaliga….este o mincare potrivita mai ales ca sintem in post..va pup si bafta in tot ce va propuneti!!!D-na Valeria Petre-chicago USA

  10. Сamelia says:

    bunica ne pregatea cind eram copii. delicios. tin minte ca era cu usturoi si cu maliguta, exact ca in receta.

  11. Mihaela says:

    Exact aceeasi reteta (cu exact aceleasi cuvinte) si aici:
    http://www.divainbucatarie.ro/mancare-de-urzici-cu-usturoi-si-mamaliga

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PIZZA DE POST

Adaugat pe 26 Nov, 2014

1 Comentariu

SUPA DE GASCA CU TAITEI

Adaugat pe 25 Nov, 2014

5 Comentarii

CONCURS ANIVERSAR 8 ANI...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

14 Comentarii

CIORBA DE VARZA DULCE CU...

Adaugat pe 24 Nov, 2014

2 Comentarii