Este una din retetele preferate ale mamei mele, asa ca atunci cand eram mica mancam de cateva ori pe an. Am incercat sa reproduc reteta si pot spune ca mi-a iesit foarte bine.

INGREDIENTE:

1/2 kg bame
4 pulpe inferioare de pui prajite
1 ceapa
3 linguri ulei de maline
200 ml suc de rosii
2 linguri de vin
1 legatura de patrunjel sau marar

PREPARARE:

Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari.
Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute.

Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de rosii, vin si verdeata. Adaugam 50 ml apa calda, sare si piper.

Acoperim vasul cu o folie de staniol si dam la cuptor la 200°C pentru 20-30 de minute. Dupa 15 minute ne uitam sa vedem daca a scazut sosul foarte mult. Putem sa mai adaugam inca 50 ml apa calda in acest caz.

Servim mancarea calda, imediat cand o scoatem din cuptor.

Pofta buna!

Categorie: Retete cu carne

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIORBA DE IED A LA...

Adaugat pe 17 Apr, 2014

0 Comentarii

CUPCAKES PUISORI

Adaugat pe 16 Apr, 2014

1 Comentariu

RETETE DE COZONAC CU NUCA

Adaugat pe 16 Apr, 2014

0 Comentarii