Limonada cu ceai verde

16 iunie 2012Diva in Bucatarie

Limonada cu ceai verde.

INGREDIENTE:

250 ml apa
3 plicuri ceai verde
200 g zahar
3-4 linguri miere
1 l apa plata rece
sucul de la 4 lamai

Pentru servit:
1 lamaie feliata
frunze de menta proaspata
cuburi de gheata

PREPARARE:

Pentru limonada aplicam acelasi procedeu cu siropul de zahar, punand apa la fiert cu zaharul, pana incepe sa se ingroase putin siropul. Luam de pe foc, adaugam pliculetele de ceai in siropul fierbinte pentru 3-4 minute, apoi le scoatem, adaugam mierea si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet turnam sucul de lamaie si apa rece, amestecam bine, apoi punem limonada in carafa. Adaugam cateva frunze de menta proaspata si felii de lamaie si o dam la rece pentru minim o ora.

Servim limonada cu cuburi de gheata!

Delicioasa si racoritoare, va invit sa o savurati si voi!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. La imaginea afisata si la gustul proaspat, adaug textul: „Necesar de racoritor…”. Oricum e imbietoare limonada, pe altfel de temperaturi !

  2. Sper sa nu sune penibil intrebarea mea,dar sincer cum se face siropul de zahar?o idee superba aceasta limonada,imi voi incanta si eu cunoscutii cu ea….

    1. Fierbi apa cu zaharul pana obtii o consistenta mai groasa, ca o miere foarte lichida. Ideea este ca trebuie sa se ingroase putin, sa nu ramana apa indulcita.

      1. Multumesc frumos! abia astept sa incerc retata,mult succes si felicitari pentru toate retetele delicioase si 100% sigure 🙂

  3. LIMONADA

    600ml apa plata
    ghimbir ( 4 cm) ras
    zeama de la 1 lamaie
    2 linguri miere
    1 ceasca ceai, din radacina de patrunjel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *