Lebar (maios) – reteta veche ardeleneasca

29 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Lebar (maios) – reteta veche ardeleneasca. Lebarul sau maiosul (cum este denumit in Ardeal) este un alt aperitiv traditional de sarbatori. Iata o reteta veche si foarte simpla pentru acest deliciu.

Lebarul sau maiosul (cum este denumit in Ardeal) este un alt aperitiv traditional de sarbatori. Iata o reteta veche si foarte simpla pentru acest deliciu.

INGREDIENTE :

750 g ficat de porc
5 cepe mari
200 g jumari
100 g untura
boia de ardei dulce, piper si sare (dupa gust)

mate de porc

PREPARARE:

Fierbem ficatul de porc si dupa ce se raceste se da prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untura, la foc mic (sa nu se prinda) , apoi se amesteca cu ficatul si jumarile. Se potrivesc de sare si piper si se amesteca cu boiaua dulce.

Cu aceasta compozitie putem umple matele.

Daca vrem sa nu ne complicam cu tehnologia de pregatire si umplere a matelor, este suficient sa asezam compozitia astfel obtinuta pe un platou, dandu-i forma dorita (devenind astfel tartinabila) sau sa o roluim intr-o folie alimentara si o introducem putin in congelator, dupa care sa o feliem.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pa canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici  

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *