Lebarul sau maiosul (cum este denumit in Ardeal) este un alt aperitiv traditional de sarbatori. Iata o reteta veche si foarte simpla pentru acest deliciu.

INGREDIENTE :

750 g ficat de porc
5 cepe mari
200 g jumari
100 g untura
boia de ardei dulce, piper si sare (dupa gust)

PREPARARE:

Fierbem ficatul de porc si dupa ce se raceste se da prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untura, la foc mic (sa nu se prinda) , apoi se amesteca cu ficatul si jumarile. Se potrivesc de sare si piper si se amesteca cu boiaua dulce.

Pentru a nu va complica cu tehnologia de pregatire si umplere a matelor, este suficient sa asezati compozitia astfel obtinuta pe un platou, dandu-i forma dorita (devenind astfel tartinabila) sau sa o roluiti intr-o folie alimentara si sa o introduceti putin in congelator, dupa care sa o feliati.

Pofta buna!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CONOPIDA MURATA IN SARAMURA

Adaugat pe 16 Sep, 2014

1 Comentariu

SALATA DE ANANAS CU MENTA

Adaugat pe 15 Sep, 2014

0 Comentarii

RULADA CU MAC SI STRUGURI

Adaugat pe 14 Sep, 2014

1 Comentariu