Lebarul sau maiosul (cum este denumit in Ardeal) este un alt aperitiv traditional de sarbatori. Iata o reteta veche si foarte simpla pentru acest deliciu.

INGREDIENTE :

750 g ficat de porc
5 cepe mari
200 g jumari
100 g untura
boia de ardei dulce, piper si sare (dupa gust)

PREPARARE:

Fierbem ficatul de porc si dupa ce se raceste se da prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untura, la foc mic (sa nu se prinda) , apoi se amesteca cu ficatul si jumarile. Se potrivesc de sare si piper si se amesteca cu boiaua dulce.

Pentru a nu va complica cu tehnologia de pregatire si umplere a matelor, este suficient sa asezati compozitia astfel obtinuta pe un platou, dandu-i forma dorita (devenind astfel tartinabila) sau sa o roluiti intr-o folie alimentara si sa o introduceti putin in congelator, dupa care sa o feliati.

Pofta buna!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SALATA CLASICA DE CUS-CUS

Adaugat pe 29 Jul, 2014

1 Comentariu

PUI CU OREZ SI CIUPERCI

Adaugat pe 28 Jul, 2014

1 Comentariu

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii

PASTE CU SALATA CAPRESE

Adaugat pe 22 Jul, 2014

0 Comentarii