INGREDIENTE:

500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.

Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.

Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

18 Comentarii

  1. dana says:

    ce frumoase sunt, merge la cafeluta mea, te pup.
    sa ai o zi frumoasa!

  2. dana says:

    o gogosica “merge”

  3. zilahi adela says:

    Foarte bina arata , si foarte bune! Pup!

  4. Criss says:

    Delicioase! Am sa le fac si eu.

  5. alinutzika says:

    vai ce pofta mi-e….

  6. Licuta Marin says:

    Ce pufosenie!!!Imi plac la nebunie!Pup!

  7. Claudia says:

    Ai fost tare harnica zilele astea, numai bunatati!
    Ti-au iesit minunat aceste gogosi umplute, arata extraordinar in sectiune
    !!! te pup

  8. isabell says:

    buna, voi incerca astazi sa fac, sper sa imi iasa :) multumesc de reteta :)

  9. Dindina says:

    arata foarte bine…dar, cu stomacelul si ficatul meu ((( la cuptor nu ar merge coapte? multumesc

Lasa un comentariu


Ultimele articole

FARFALE CU CREVETI SI SOS...

Adaugat pe 23 Oct, 2014

0 Comentarii

Choco fest la Atrium Sun...

Adaugat pe 22 Oct, 2014

0 Comentarii

CHEC BANATEAN

Adaugat pe 21 Oct, 2014

6 Comentarii