INGREDIENTE:

5 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
3 litri apa
1.5 litri otet
3 linguri sare grunjoasa
6 linguri miere
6-7 linguri de zahar – cu varf!
3 foi de dafin
4 linguri boabe de mustar
4 linguri boabe de piper negru
6-8 radacini de hrean
4 flori de marar uscate
4 frunze de visin
2 morcovi
cateva buchetele de conopida
300 ml ulei

PREPARARE:

Punem la fiert, intr-o oala mai mare apa, otetul, mierea, zaharul, sarea, 3 foi de dafin, 1 lingura boabe mustar, 1 lingura boabe piper, 1 morcov curatat si taiat felii si o floare uscata de marar.

Taiem gogosarii in sferturi, sau felii mai mari. Ii vom cali 4-5 minute in ulei incins, doar cat sa fie putin patrunsi de caldura si sa se moaie putin.

Ii scoatem intr-un vas cu o lingura cu gauri, pentru a se scurge uleiul.

Punem in fiecare borcan cate o bucatatica de hrean, cateva boabe de mustar si de piper. Umplem borcanele cu gogosari, avand grija sa apasam, astfel incat sa ne intre cat mai multe felii. Printre acestea stecuram felii de castravete si 2-3 buchetele de conopida.

Turnam otetul cat mai fierbinte (punem sub borcane niste cutite de masa, ca sa nu se sparga), atat cat sa acoperim gogosarii. Punem in fiecare borcan un topping din hrean, boabe de mustar si piper, 1 frunza de visin si o floare uscata de marar.

Putem turna si putin din uleiul in care am calit gogosarii, ceea ce va impiedica formarea florii pe care o fac unele din conserve. Inchidem borcanele ermetic si le lasam in camara minim 1 luna inainte sa servim. Gogosarii conservati in acest mod pot tine 1 an fara sa se moaie.

Spor la treaba!

11 Comentarii

  1. FLORY says:

    Tare buni si aromati!Pupici!

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory!

  3. Simona says:

    Yep! Deliciosi! Exact ca ai mamei mele! Eu n`am facut conserve niciodata… doar am ajutat`o pe mama din cand in cand.. :)

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  5. diva in bucatarie says:

    Simona, cand aveam 20 de ani mi se pare o chestie f complicata, dar pana la urma e mult mai simplu decat pare… Si cred ca tot ce faci tu parca e mult mai bun!

  6. TeoBucatar says:

    Harnicutzo,nu ai facut cumva mai mult ca pe unii o sa-i apuce iarna asa!Poza excelenta!Pup!

  7. Jean says:

    Imi Ploua in gura, deja! Ai cumva si o reteta buna de conservat hreanul ? Multumesc!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SALATA CLASICA DE CUS-CUS

Adaugat pe 29 Jul, 2014

1 Comentariu

PUI CU OREZ SI CIUPERCI

Adaugat pe 28 Jul, 2014

1 Comentariu

CROSTINI CU CREMA DE OUA

Adaugat pe 24 Jul, 2014

2 Comentarii

PASTE CU SALATA CAPRESE

Adaugat pe 22 Jul, 2014

0 Comentarii