Cea mai simpla si gustoasa friptura de porc este cea la cuptor cu usturoi si suc de rosii. Nu ne trebuie mult timp sa o pregatim, iar cat tava sta in cuptor avem timp sa facem o multime de lucruri. In doar 5 minute pregatim tava cu friptura si apoi incepem sa poftim, fiindca mirosul din cuptor este foarte apetisant.

INGREDIENTE:

750 gr carne porc (cotlet si ceafa)
250 ml suc de rosii
3 linguri vin alb
1 capatana usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper
1 lingurita rasa boia de ardei dulce
1 crenguta de rozmarin
cateva fire de cimbru proaspat (1/2 lingurita cimbru uscat)

PREPARARE:

In primul rand taiem carnea in felii groase de 2 cm si o batem pe ambele parti, apoi o punem intr-o tava, care merge la cuptor, intr-un singur strat.

Apoi, pregatim sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema. Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie mai adaugam putin suc de rosii si apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 45 minute. Dupa acest interval scoatem folia si mai lasam friptura in cuptor fara folie aproximativ 20 minute. Daca vrem un sos mai gros, turnam sosul intr-o cratita si il fierbem pana capata consistenta dorita, apoi il punem inapoi peste carne.

Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, insotita de muraturi sau salata verde.

Pofta buna!

Categorie: Craciun, Retete cu carne

35 Comentarii

  1. dana says:

    Arata ametitor, chiar mi-ai dat o idee, fug la bucatarie sa fac si eu, te pup :*

  2. Andi says:

    EX-CE-LEN-TĂ rețetă! Îndeplinește toate condițiile unei rețete perfecte, conform standardelor mele:
    1. Este delicioasă
    2. Se face extrem de ușor
    3. Se face destul de rapid (o poți pune la cuptor imediat ce ai ajuns seara acasă; cât faci un duș, masa-i gata)

    Am salvat rețeta și am trecut-o pe TO-DO-LIST :)

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Dana! Te pup

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Andi!

  5. diva in bucatarie says:

    Multumesc!

  6. Ramona A says:

    Mmm….ce bunãtate!!!

  7. diva in bucatarie says:

    Multumesc Ramona!

  8. Foarte bun, voi face si eu!

  9. diva in bucatarie says:

    Multumesc Natalia!

  10. Antonina says:

    Ce bunatate, Cristina !! off off cand ai timp de toate bunatatile astea?? Mi-ai facut o pofta de zile mari!! pupici

  11. diva in bucatarie says:

    Anto, draga mea pentru friptura aceasta am fost molipsita de Edith! Si mai fac cate 2 lucruri intr-o zi… Pup

  12. Simona says:

    Foarte buna fripturica asta! Noi o facem destul de des, si nu ne mai saturam de ea! Pupici

  13. Antonina says:

    Hmm deci nu se poate asa ceva! ;) Te pup

  14. sanda says:

    am facut si eu aceasta friptura acum o saptamana si mi-a placut foarte mult mie si familiei mele.Am avut totusi o mica problema cu usturoiul la cuptor in sensul ca mirosea atat de tare incat m-a deranjat putin la respiratie ,eu fiind operata la nas de rinita.FELICITARI PENTRU DIVA IN BUCATARIE-SUNT RETETE FOARTE ,FOARTE BUNE SI FOARTE GUSTOASE.PUPICI

  15. yoana says:

    E delicioasa, am facut-o si eu aseara ia placut sotului meu la nebunie.

  16. [...] Sursa de inspiratie Like this:LikeBe the first to like this. [...]

  17. Mihaela says:

    Reteta e foarte simpla, iar friptura delicioasa. Felicitari si la mai multe retete de felul acesta! :)

  18. claudia says:

    Folie de aluminium la cuptor?? hmmm…yummy!!! Friptura cu putin gust de cancer!!!! In rest, reteta e ok:)

    • diva in bucatarie says:

      Folia de aluminiu devine cangerina daca mananci o perioada foarte lunga, zi de zi, mancarea pregatita astfel. Altfel, poti folosi un capac si totul e ok!

  19. Ramona says:

    Este o mâncare delicioasă!!!am facut o de mai multe ori deja…arată bine si este usor de facut.mulțumesc

  20. Ileana says:

    delicioasa reteta….

  21. mario says:

    este super..am facut de doua ori…multumesc…stima si respect

Lasa un comentariu


Ultimele articole

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii

VINETE PANE

Adaugat pe 27 Aug, 2014

0 Comentarii