INGREDIENTE:

1 pulpa de miel – cea din spate
200 ml vin alb
100 ml ulei masline/ floarea soarelui
50 ml apa
8 catei usturoi mari
cateva frunze de menta
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
piper

PREPARARE:

Spalam pulpa foarte bine, sub jet de apa. Daca avem timp o putem lasa la marinat peste noapte.
Ungem pulpa de miel cu ulei, apoi o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem pe lungime in aschii (5-6 bucatele), pe care le vom introduce in mici gaurele realizate in pulpa de miel cu varful cutitului (impanam pulpa cu usturoi).

Punem pulpa in tava, sau intr-un vas termorezistent, adaugam vinul, apa si restul de ulei. Rupem frunzele de menta le punem peste pulpa, punem si restul cateilor de usturoi intregi, sau taiati pe jumatate, apoi acoperim cu o folie de staniol si lasam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 75 minute.

friptura-de-miel-in-tava-la-cuptor

Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, cam 20-25 minute pentru fiecare parte a pulpei.

Carnea va fi frageda si buna.

Pofta buna va doresc!

Categorie: Paşte, Retete cu carne

29 Comentarii

  1. irina says:

    Mama cum arata… imi ploua in gura. Vreau si eu o bucatica macar!

    • diva in bucatarie says:

      Multumesc Irina. Pulpa aceasta s-a terminat duminica trecuta, dar urmeaza una si duminica aceasta…

  2. Simona says:

    Super arata!! Ce pofta mi-ai facut… abia astept ziua de duminica! Pupici

  3. Antonina says:

    Ditamai animalu, animalutu ;)) Pai eu vin direct la tine, gata! DELICIOS!!! Sarbatori minunate!

  4. andrei says:

    o sa ma inspir de aici insa pentru friptura de ied pentru Paste… miam… si trebuie sa ” cotrobai ” pe aici dupa o reteta de drob …

  5. FLORY says:

    Delicioasa,abia astept sa fac si eu!Pupici!

  6. Maya says:

    Ce apetisant arata!

  7. meta says:

    super tare!acum o fac si eu…

  8. Angela says:

    Mama ce bine arata! Trabuie incercata! Multumiri ptr sfaturi..simple dar un deliciu..
    Salutari din Phoenix, Az
    si Sarbatori Fericite!

  9. marian says:

    arata super,peste 1 ora o fac si eu,azi sunt bucatarul sotiei(la friptura de miel)….revin cu impresii.PASTE FERICIT!

  10. MIRA says:

    ACUM INCERC . TINETI PUMNII.MULTUMESC , DAR , DACA NU AM VIN AL , POT PUNE ROSU //??

  11. Valentin Flandorfer says:

    Mãi mãi. Și eu de abia am inceput postul :) așteptarea va fi grea !

  12. doru dopp says:

    merci
    am luat de la cora si…mi-a iesit.
    unde gasesc vanat?
    multumesc mult
    doru

  13. Andreea Capra says:

    Cristina, acum 15 minute am pus si mielul la cuptor. Iti spun mai tarziu cum mi-a iesit. Deja miroase bine de tot in casa.

  14. IUDITH says:

    SPER SA ARATE ASA SI FRIPTURA MEA SARBATORI FERICITE TUTUROR ORIUNDE VA VE-TI AFLA!

  15. VLAD IFTIMIE says:

    arata super . Ce legume as putea sa folosesc cu asemenea friptura si cum sa le pregatesc ? Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite .

    • diva in bucatarie says:

      Merge cu cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor, cu risotto milanez, sote de mazare, fasole verde (vezi reteta de fasole verde cu susan).

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

0 Comentarii

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii