Friptura de ied la cuptor

30 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Friptura de ied la cuptor. Friptura de ied la cuptor pregatita simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Este o friptura frageda, gustoasa, perfecta pentru Sarbatorile Pascale.

friptura-de-ied-2

Friptura de ied la cuptor pregatita simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Este o friptura frageda, gustoasa, perfecta pentru Sarbatorile Pascale.

Cea mai simpla si mai buna friptura de ied nu are nevoie de nimic complicat. Nici macar de condimente speciale.

Friptura de ied la cuptor este delicioasa si se face foarte usor.

Orice incepator in ale bucataritului va incerca sa pregateasca reteta va avea succes garantat!

Carnea de ied mi se pare mai buna decat cea de miel. Este si mai sanatoasa, avand mai putine calorii chiar si decat carnea de pui.

Iedul nu asimileaza grasime in muchi, precum vita si porcul, asa ca nu ridica probleme legate de colesterol. Caprele nu se cresc industrial, ele se hranesc doar din natura.

Pe post de garnitura am avut o salata de cartofi in genul salatei orientale de post, dar cu felii de oua fierte, fara masline si cu dressing in cantitate mai mare.

Socrii mei folosesc mereu aceasta garnitura langa carnea de miel sau cea de ied. In ultimii 15 ani am mancat foarte rar un piure de cartofi langa carnea pregatita pentru masa de Paste.

La friptura de ied la cuptor ar merge si o salata de cartofi bavareza, pregatita cu o zi inainte si pastrata in frigider peste noapte.

Ar merge foarte bine si legume sotate, spanac, orez, cartofi la cuptor sau doar o salata mare in genul salatei fatoush.

Vinul pe care l-am avut la masa langa aceasta friptura a fost un vin rosu (cupaj Cabernet cu Merlot), dar cate bordeie atatea obiceie.

Alegeti un vin bun, cel care va place mai mult si bucurati-va de bucatele puse pe masa si de oamenii ce va sunt alaturi.

Pana la urma sarbatorile sunt cu si despre familie, cu mancare buna si vin, alaturi de oua rosii, cozonac si pasca. Sunt zone din tara noastra in care nu se consuma pasca, iar aceasta este inlocuita de prajituri.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de fripturi speciale pentru Pasti, va invit sa apasati pe acest link, ca sa descoperiti cum fac cele mai bune fripturi de miel, ied, curcan sau fripturi speciale de pui.

Toate sugestiile pentru masa de Pasti le gasiti daca apasati aici. 

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru friptura de ied la cuptor.

Sarbatori fericite si luminate!

Ingrediente friptura de ied la cuptor:

pulpele iedului
coaste
2 cepe rosii
6-8 catei usturoi
1 mar mare sau 2 mai mici
ulei
1 cana vin alb
1/2 cana apa
sare
piper
cimbru uscat

Mod de preparare friptura de ied la cuptor:

Punem pe fundul tavii ulei(cat sa fie bine acoperit), apoi aranjam carnea de ied. O condimentam cu sare, piper, cimbru uscat. Printre bucatile de carne strecuram felii de mere, cateii de usturoi taiati in jumatate pe lungime si felii de ceapa (ceapa o taiem in 6-8 felii).

friptura-de-ied-1

Turnam vinul si apa si acoperim cu o folie de staniol. Dam tava la cuptor, la 180° in jur de 120 minute, avand grija ca din cand sa stropim cu sucul din tava.

Daca se evapora sucul adaugam apa si vin, cat este necesar.
Luam apoi folia si lasam sa rumeneasca uniform pe ambele parti.

friptura-de-ied-2

Friptura de ied la cuptor poate fi insotita de o salata orientala simpla sau o salata verde cu lamaie.

Sa aveti pofta!

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am pregtatt totul dupa cum ai susmentionat, daca care cumva nu imi iese friptura delicioasa, iti arat eu tie> diva gospodina sau gospodaro ! 😛

  2. Multumesc pentru reteta , friptura a iesit foarte gustoasa. Ai niste retete geniale iti doresc un paste fericit . Te pup .

  3. A iesit beton,eu am strecurat prin sita ce a ramas în tavä ( ceapa,merele,usturoiul etc. ) si am facut un sos din el cu friscā pt. gåtit si un pic de fāina pe care l-am turnat peste carne cînd am servit.P.S.mersi pt.reteta salutāri din Budapesta.

  4. Draga Divă, eu am făcut un baiț din ingredientele propuse de tineși las carnea pana maine, cand o bag la cuptor dupa indicatiile tale. În loc de ied, am capră și berbecuț. crezi că o să iasă bine?
    PS Mă ajută și soția.
    Am scris toate astea în semn de prețuire pentru site-ul tău.

  5. O rețetă minunata!N-am pus-o in nici un băiat înainte.Am făcut-o pe loc și a ieșit minunat!Am pus și o bucată de mieluț.Ingredientele le-am pasat și eu dar n-am pus faina ci putina amintind,obișnuită.Grozav!Mulțumesc.Asa am s-o fac mereu.!Un Paste binecuvîntata.

  6. Anul trecut am folosit rețeta dumneavoastră și a ieșit o friptură super gustoasă. Anul acesta folosesc aceiași rețetă, merele verzi sunt și ele demențiale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *