friptura-de-ied

friptura-de-ied-2

INGREDIENTE:

pulpele iedului
coaste
2 cepe rosii
6-8 catei usturoi
1 mar mare sau 2 mai mici
ulei
1 cana vin alb
1/2 cana apa
sare
piper
cimbru uscat

PREPARARE:

Acoperim fundul tavii cu ulei(cat sa fie bine acoperit), apoi punem carnea. O condimentam cu sare, piper, cimbru. Printre bucatile de carne strecuram felii de mere, cateii de usturoi taiati in jumatate pe lungime si felii de ceapa (ceapa o taiem in 6-8 felii).

friptura-de-ied-1

Turnam vinul si apa si acoperim cu o folie de staniol. Dam tava la cuptor, la 200° in jur de 90-120 minute, avand grija ca din cand sa stropim cu sucul din tava. Daca se evapora sucul adaugam apa, cat este necesar.
Luam apoi folia si lasam sa rumeneasca uniform pe ambele parti.

friptura-de-ied-2

Friptura de ied la cuptor poate fi insotita de o salata orientala simpla sau o salata verde cu lamaie.

Sa aveti pofta!

Categorie: Paşte, Retete cu carne

6 Comentarii

  1. Bodo says:

    Multumesc pentru reteta . Super buna

  2. Andreea Capra says:

    Cristinica, am facut iedul dupa reteta ta si mi-a iesit delicios. Multumesc. Te pup.

  3. ramons says:

    Foarte buna te pup

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

0 Comentarii

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii