Aceasta dulceata ramane cu bucati de fructe doar daca avem fructe foarte mari. Daca sunt mai mici, vom obtine o dulceata obisnuita, dar foarte gustoasa.

INGREDIENTE:

1 kg zmeura
600 -700 g zahar
sucul de la 1/2 lamaie
100 ml apa

PREPARARE:

Alegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram putin zahar peste ea.

Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor fierbe pana siropul devine foarte gros (arata ca o miere groasa lichida). Adaugam zmeura si fierbem la foc mic 5 minute. Adaugam sucul de la o jumatate de lamaie.

Crestem intensitatea focului si fierbem pana se leaga dulceata, amestecand usor si des pentru a nu se lipi. Luam spuma de cate ori este necesar. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Nu ar trebui ca procesul de fierbere al zmeurei sa fie mai mare de 18-20 de minute, astfel incat sa ne ramana si bucati intregi. Cand este gata dulceata o punem in borcane, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.

Gustoasa, aromata si delicioasa! Vreti sa incercati?

Categorie: Desert - Prajituri

16 Comentarii

  1. FLORY says:

    Minunata!Prezentare eleganta ca de obicei!pupici!

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory! Te pup

  3. catkitchen says:

    ffff buna si aromata dulceata !!!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Magda!

  5. Claudia says:

    Cand eram copil aceasta dulceata era nelipsita, aveam zmeura si mure de la tara. Mi s-a facut dor de acel gust de neegalat.

  6. Mihaela says:

    Da, vreau sa incerc :) Stiu ca este foarte aromata, imi place cum ti-au ramas bucati intregi de zmeura!

  7. rona says:

    Dulceata ta arata foarte bine, insa reteta este gresita. Testata de mine si gresita. Am urmat intocmai indicatiile tale, siropul foarte gros, cantitatile le-am respectat insa zmeura NU are cum sa ramana intreaga la atat de putin zahar. Imposibil! Drept dovada , dupa 20 de minute de fiert, zmeura era intreaga iar dulceata nu era gata!(la proba cu lingura).Asa ca am fiert-o mai mult timp, 40 de min si n-a mai ramas intreaga.
    Am facut reteta bunicii, cate kg de fructe tot atatea de zahar, 250 ml apa / kg de fructe. Am fiert maxim 20 de min iar zmeura a ramas intreaga si aromata.
    In viata mea nu mai urmez retete de la dive in bucatarie! Sorry!

    • diva in bucatarie says:

      Eu nu pun nimic pe site fara sa testez. Sincer, nu imi dau seama cum se putea sa nu se lege, daca siropul era gros. Si eu am primit aceasta reteta, am testat-o si iata ca mi-a iesit, asa ca am pus-o pe site. Imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit…

  8. Dora says:

    Minunat, multumesc, acum ma apuc sa fac si eu dulceata!

  9. liliana says:

    Acum ma apuc sa fac dulceata.Arata grozav a ta.Sper sa-mi iasa la fel.Multumesc

  10. iza says:

    Acum am cules si noi zmeura,de pe munte,si numaidecat ma apuc de facut dulceata!

  11. SPRYNTY says:

    e f buna dulceata ,dar zmeura tot nu ramane intreaga

  12. ioana says:

    fff buna,este minunata!!!!!!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SARMALUTE IN FOI DE VITA...

Adaugat pe 17 Sep, 2014

2 Comentarii

CONOPIDA MURATA IN SARAMURA

Adaugat pe 16 Sep, 2014

2 Comentarii

SALATA DE ANANAS CU MENTA

Adaugat pe 15 Sep, 2014

1 Comentariu