Pentru o cina rapida aceasta este alegerea potrivita. Se pregateste usor, rapid si rezultatul final este foarte gustos. Putem servi cotletul cu garnitura de orez, paste sau cartofi.

INGREDIENTE:

3-4 cotlete de porc
2 linguri faina
sare
piper
cimbru uscat
20 g unt pentru prajit
3 linguri ulei de masline

Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
120 ml smantana
1 lingura mustar Djon
1 lingurita mustar cu boabe
sare
piper

PREPARARE:

Carnea batuta putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. O tavalim prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne. Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit. Cand aceasta este prajita, o scoatem din tigaie pe o farfurie.

In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.

Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, sare si piper. Dupa 1 minut adaugam si mustarul.

Turnam 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba impreuna aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Luam de pe foc si servim cu garnitura.

Pofta buna!

Categorie: Retete cu carne

23 Comentarii

  1. Chiar eram in pana de idei pentru acest week-end! Super idee!

    Pupici

  2. diva in bucatarie says:

    Ma bucur ca te-am putut ajuta! Weekend placut! Te pup

  3. catkitchen says:

    iarasi dau de un porcusor delicios !!!!

  4. Alice says:

    hmmmm…porcusorul…my friend….
    super ..vin si eu la pranz

  5. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  6. diva in bucatarie says:

    Alice te astept…

  7. alinutzika says:

    tare buna mancarica ta!Pup

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Alinutzika!

  9. Simona says:

    Un porcusor delicios! Te pup, weekend placut!

  10. Licuta Marin says:

    Imi place porcusorul!!!Tare delicios! Pup!

  11. TeoBucatar says:

    Cris draga se pare ca avem aceleasi gusturi!Porc cu sos de mustar imi place la nebunie si fac des!Eu pun si putin chimen pentru aroma.Pupici!

  12. DiaMar bucataria galbena says:

    Ce papica delicioasa ai pregatit.Pupici!

  13. Edith says:

    Am notat-o! Cred ca-i tare buna. Tot ce are ceapa prajita imi place.

  14. Bianca says:

    Super mancarica asta@!!!
    Bestiala chiar…nu am mancat niciodata sos de mustar..e bun?:)

    • diva in bucatarie says:

      Bianca, draga mea, depinde de gusturi! Unii sunt inebuniti dupa acest sos, altii deloc… Mie mi se pare bun.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

MURATURI / CONSERVE IN OTET

Adaugat pe 30 Sep, 2014

3 Comentarii

COD CU SOS PICANT DE...

Adaugat pe 29 Sep, 2014

2 Comentarii