Pentru o cina rapida aceasta este alegerea potrivita. Se pregateste usor, rapid si rezultatul final este foarte gustos. Putem servi cotletul cu garnitura de orez, paste sau cartofi.

INGREDIENTE:

3-4 cotlete de porc
2 linguri faina
sare
piper
cimbru uscat
20 g unt pentru prajit
3 linguri ulei de masline

Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
120 ml smantana
1 lingura mustar Djon
1 lingurita mustar cu boabe
sare
piper

PREPARARE:

Carnea batuta putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. O tavalim prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne. Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit. Cand aceasta este prajita, o scoatem din tigaie pe o farfurie.

In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.

Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, sare si piper. Dupa 1 minut adaugam si mustarul.

Turnam 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba impreuna aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Luam de pe foc si servim cu garnitura.

Pofta buna!

Categorie: Retete cu carne

24 Comentarii

  1. Chiar eram in pana de idei pentru acest week-end! Super idee!

    Pupici

  2. diva in bucatarie says:

    Ma bucur ca te-am putut ajuta! Weekend placut! Te pup

  3. catkitchen says:

    iarasi dau de un porcusor delicios !!!!

  4. Alice says:

    hmmmm…porcusorul…my friend….
    super ..vin si eu la pranz

  5. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  6. diva in bucatarie says:

    Alice te astept…

  7. alinutzika says:

    tare buna mancarica ta!Pup

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Alinutzika!

  9. Simona says:

    Un porcusor delicios! Te pup, weekend placut!

  10. Licuta Marin says:

    Imi place porcusorul!!!Tare delicios! Pup!

  11. TeoBucatar says:

    Cris draga se pare ca avem aceleasi gusturi!Porc cu sos de mustar imi place la nebunie si fac des!Eu pun si putin chimen pentru aroma.Pupici!

  12. DiaMar bucataria galbena says:

    Ce papica delicioasa ai pregatit.Pupici!

  13. Edith says:

    Am notat-o! Cred ca-i tare buna. Tot ce are ceapa prajita imi place.

  14. Bianca says:

    Super mancarica asta@!!!
    Bestiala chiar…nu am mancat niciodata sos de mustar..e bun?:)

    • diva in bucatarie says:

      Bianca, draga mea, depinde de gusturi! Unii sunt inebuniti dupa acest sos, altii deloc… Mie mi se pare bun.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIOLAN DE PORC CU BERE...

Adaugat pe 17 Dec, 2014

2 Comentarii

VINETE CU SOS DE ROSII...

Adaugat pe 16 Dec, 2014

0 Comentarii

BISCUITI TRIO DE CIOCOLATA

Adaugat pe 15 Dec, 2014

1 Comentariu

PRAJITURI CU CREMA

Adaugat pe 14 Dec, 2014

0 Comentarii