Cred ca toate lumea cunoaste aceste cornulete cu nuca, erau si sunt in continuare nelipsite la petreceri. Prepararea aluatului se face foarte rapid, prelucrarea lor ne ia ceva timp, insa rezultatul final ne spune clar ca merita tot efortul.

INGREDIENTE:
(pentru 60-70 buc.)

400-430 g faina
175 g nuci macinate
150 g zahar pudra
2 galbenusuri + 1 ou intreg
300 g unt – la temperatura camerei
1 varf cutit sare
150 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Amestecam ingredientele solide: faina, sare, nuca macinata si zaharul pudra.

Adaugam ouale batute apoi untul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. In functie de marimea oualelor este posibil sa fie nevoie de mai multa faina sau nuca. Chiar daca aluatul obtinut va fi putin moale, nu va faceti probleme, cornuletele vor fi mai fragede. Dam aluatul la frigider, acoperindu-l cu o folie alimentara, pentru o ora. Dupa acest interval rupem bucati din aluat pe care le rulam de genul unui snur cu diametrul mai mic decit degetul mic. Taiem pe lungimea dorita pentru cornulete si le dam o forma de semiluna.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180° in jur de 15 minute, pana incep sa se rumeneasca putin.
Cand le scoatem din cuptor le tavalim imediat prin zahar pudra, apoi le punem pe un gratar sa se raceasca.

Cum spuneam… nu se fac greu, dar avem nevoie de rabdare sa le modelam.
Sa aveti pofta!

22 Comentarii

  1. Micky Apostu says:

    Daca nuca ar cadea din pom direct curatata sau chiar macinata ar fi grozav pentru mine. Te pup!

  2. Simona says:

    Unul din dulcele copilariei mele! :)
    Pup

  3. Mare Maria says:

    O bunatate aceste cornulete:)!!!!I love it!

  4. Bianca says:

    Mmm cred ca sunt delicioase.. si mama mea facea si cred ca tot asa e reteta.
    Yam ce pofta mi-ai facut..

  5. Georgiana says:

    Am facut duminica si au iesit!!!super bune sunt…multumesc pt reteta Cristina:)

  6. Carmen says:

    Matusa mea intindea aluatul pe masa (cam 0.5 cm grosime) si taia cornuletele cu gura unui pahar pe care il uda in apa cam la 2-3 cornulete. Ia mai putin timp decat sa le modelezi.

  7. Carmen says:

    Astept prima tava sa iasa.

  8. silvia says:

    daca vreau sa salvez retetele ?
    se poate?
    cum?

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CIORBA DE IED A LA...

Adaugat pe 17 Apr, 2014

0 Comentarii

CUPCAKES PUISORI

Adaugat pe 16 Apr, 2014

2 Comentarii

RETETE DE COZONAC CU NUCA

Adaugat pe 16 Apr, 2014

0 Comentarii