conopida-cu-maioneza-si-usturoi

Cand aveti musafiri si va grabiti sa faceti ceva rapid, aperitivele sunt mereu la indemana. Aceasta salata tip aperitiv o fac de cele mai multe ori pentru ca prietenii isi exprima dorinta in avans de a manca conopida cu maioneza si usturoi. Chiar si cei care nu iubesc conopida au fost incantati de salata.

INGREDIENTE:

1 conopida mare
sare
piper
1 ceasca mare de maioneza
120-150 g iaurt grecesc / smantana
2-3 catei de usturoi pisati

PREPARARE:

Rupem din conopida buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Nu vom fierbe mai mult de 8 minute, trebuie sa fie inca tari (genul al-dente) cand le luam de pe foc. Cat timp se fierbe conopida noi amestecam maioneza cu iaurt (sau smantana) si usturoiul pisat. Scurgem conopida dupa ce s-a fiert si o lasam sa se raceasca..

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-1

Punem in castron buchetelele de conopida, asezonam cu sare si piper, punem usturoiul pisat, apoi turnam sosul obtinut prin combinarea iaurtului cu maioneza. Amstecam pana se omogenizeaza compozitia.

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-2

O lasam la rece cel putin o ora inainte sa servim.
Putem servi conopida cu maioneza si usturoi insotita de rosii.

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-01

Pofta buna!

10 Comentarii

  1. FLORY says:

    Si noua ne place foarte mult conopida preparata asa,pupici!

  2. Bianca says:

    Mmm ce bine arata…
    dar eu tocmai am salata de boef:))
    Pupici

  3. Daca si celor care nu le place conopida le este pe plac salata asta, eu inseamna ca o iau razna la asa ceva :))))

  4. Licuta Marin says:

    Yummy!!! Tare bine arata!…Pupici!

  5. teobucatar says:

    Apetisanta,mai ales ca ,spre rusinea mea nu am facut nimic cu conopida pana acum.Pupici,Cristina si o zi buna sa ai!

Lasa un comentariu


Ultimele articole

TOCANITA RAPIDA DE VARA

Adaugat pe 20 Aug, 2014

0 Comentarii

OMLETA CU ROSII

Adaugat pe 17 Aug, 2014

1 Comentariu