Ciuperci umplute

29 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Ciuperci umplute. Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.

Am cumparat acum 3-4 zile niste ciuperci pentru o tarta si pentru ca acestea mi-au ramas, m-am gandit sa fac acest aperitiv rapid pentru musafirii pe care ii avem in seara aceasta. Sunt foarte multe retete pentru ciuperci umplute, dar eu v-o prezint acum pe cea mai rapida, economica si mai la indemana din cele pe care le fac.

INGREDIENTE:

8 ciuperci champignon
1 ceapa
1 catel usturoi
20 g slanina afumata- puteti inlocui cu o felie sunca slaba
1 lingura pasta de ardei
1 lingura de vodca
1 varf de cimbru
30 g branza sarata
50 g cascaval
sare
piper
1 rosie pentru decor
60 ml ulei
parmezan ras pentru topping – optional

PREPARARE:

Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.

Punem apoi putina vodca, apoi condimentam coditele de ciuperci cu sare, piper si cimbru.

Adaugam pasta de ardei si mai tinem pe foc un minut, amestecand continutul, astfel incat sa omogenizam compozitia.

Umplem palariile cu o lingura din amestecul nostru din tigaie, presaram putina branza sarata, apoi acoperim cu felii de cascaval.

Decoram cu felii de rosii si dam ciupercile la cuptor intr-un vas in care am pus ulei si o lingura de apa. Le vom tine in cuptor, la 200°C, pana se rumeneste cascavalul.

Pota buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *