Cel mai mult imi place la aceasta ciorba taraneasca de porc multitudinea de legume si culorile acestora.

INGREDIENTE:

600 g cotlet de porc
1 ceapa mare (120-150g)
100 g morcovi
100 g telina
100 g pastarnac
100 g mazare
100 g fasole verde
50 g ardei gras verde
50 g ardei gras rosu
100 g cartofi
100 ml suc de rosii
700-800 ml zeama de varza / bors/ sucul de la 1 lamaie – daca se foloseste lamaie se completeaza cu 700 ml apa.
2-3 crengute leustean
sare
cateva boabe de piper
2 linguri ulei

Pentru servit:
patrunjel verde

PREPARARE:

Pentru inceput spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Punem si zeama de varza/ borsul la fiert separat. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii, in functie de preferinte.

Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le calim impreuna.

Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele calite, sare si piper. Le fierbem impreuna pret de 1-2 minute, apoi adaugam cartofii.

Turnam apa cam 2 degete peste ingrediente si lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este necesar si completand cu apa daca se evapora prea mult.

Cu 5 minute inainte sa oprim focul turnam zeama de varza (fiarta in prealabil) si sucul de rosii. Punem la fiert frunzele de leustean si lasam sa fiarba ciorba la foc mediu.

Dupa ciorba asta simti ca iti incarci bateriile pentru restul zilei. O servim fierbinte, cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Categorie: Supe-Ciorbe
Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">ciorba-taraneasca-de-porc

40 Comentarii

  1. FLORY says:

    Grozava ciorbita asta,ne place tare mult si noua!Pupici!

  2. Fancy Cake says:

    Ciorbita asta cu multe legume este pe placul intregii mele familii!. Este super buna!

  3. Antonina says:

    Ce de culori si arome! ador ciorba asta !

  4. Dana Cristea says:

    Ce bine arata ciorbita ta, ce culori frumoase, te pup :*

  5. Simona says:

    Si eu iubesc ciorbita de carne cu legume multe! Parca doar cu legumele de baza nu are nici un farmec… Anul asta nu am facut inca o ciorbita din carne de porc (neafumata), dar.. la ce pofta mi-ai facut, nu scapa in viitorul apropiat. Pupici

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Ce pofta mi-ai facut cu ciorba aceasta.Arata grozav.Te pup!

  7. Licuta Marin says:

    Mmm, tare bine arata si e buna rau!!!Pup!

  8. Mi-e gura numai apa.
    Si eu fac maine ciorba cu carnita de porc, dar altceva.
    Top secret pana maine-poimaine. :))

    Weekend fain!

  9. zilahi adela says:

    Se numara printre ciorbele preferate, mai am cateva! :) Arata super bine!! Pupic!

  10. Dana says:

    E superb colorata! E o placere sa o vezi in farfurie si un deliciu s-o si gusti … trebuie s-o fac si eu!! Te pup!

  11. catkitchen says:

    Ador orice ciorbita ;) …..

  12. MIA ŞERB says:

    Este foarte delicioasă,dar eu la început dunstui carnea in 2 linguri de ulei şi o fierb în 300 ml.zeamă de varză cu 2 litri de apă amestecată cu 2 linguri pastă de roşii şi puţin zahăr, iar lîngă ciorbiţă neaparat ardei iute.

  13. visan costin says:

    a iesit teava!!! sau imi era mie foame…..

  14. ynna says:

    e fff buna !!

  15. Zen says:

    Buna am copiat reteta e auper buna de când am plecat de acasă uit si retetele noastre tradiționale mă bucur ca existati va pup si multumesc România e pe primul loc cu mâncarea

  16. Elena says:

    am facut azi mio iesit foarte buna….

  17. IO says:

    Faina zama de picioci !!! :))

    • Ana says:

      Oare ai vrut sa zici picioici* ? regionalismul tiganesc pentru cartofi? Numai asa nu se poate numi,nu predomina cartoful,cred ca ciorba din muschiulet de porc cu legume este cea potrivita.Pofta buna! Foarte gustoasa,exact asa o pregatesc si eu ( de la mama de acasa)

  18. Elena says:

    am facut exact cum scrie, doar ca nu aveam bors si am pus varza dulce unpic, dar ce buna mio iesit.! Multumesc mlt pentru reteta… bafta incontinuare

  19. Willi says:

    Buna foarte buna,dar am pus si in jur de 200g costita afumata,

  20. Raul says:

    Cam cata apa trebuie? Ca nu ai precizat..

    • diva in bucatarie says:

      Se pune cat crezi ca ar trebui sa fie de consistenta. Pui 1-2 degete peste ingrediente, pana la 3 degete, avand in vedere ca se adauga si zeama de varza sau bors.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

PAINE CU CHEFIR

Adaugat pe 4 May, 2015

0 Comentarii