Nu stiti ce fel de ciorba sa mai gatiti? Iata o reteta de ciorba cu oase garf afumate, plina de arome, care te imbie sa o savurezi.
Se face rapid si usor si este perfecta pentru acest sezon.

INGREDIENTE:

700-800 oase garf cu carne pe ele
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina
1 pastarnac
1 ardei kapia
2 cartofi de marime medie
200 ml zeama de varza
100 ml suc de rosii
cateva fire de tarhon
2-3 frunze de leusetean
1/2 legatura de patrunjel
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi
smantana – pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput calim oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le vom cali pana se moaie ceapa, amestecand continuu.

In 2.5 l de apa punem restul legumelor tocate in cuburi, la fiert, cu exceptia cartofilor. Punem si oasele calite cu ceapa si morcovi, adaugam sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam si cartofii taiati cuburi mai mici, usturoi, piper tarhonul si leusteanul. Vom lua spuma de cate ori este necesar.

Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustam pentru a verifica daca este nevoie sa mai adaugam sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, luam oala de pe foc si putem servi, cu putina smantana si patrunjel tocat. Putem scoate carnea de pe oase inainte de a servi, daca nu ne place aspectul lor in farfurie.

Pofta buna!

Categorie: Supe-Ciorbe

22 Comentarii

  1. Simona says:

    Mmmm… DELICIOASA! Ne place foarteee tare aceasta ciorbita, si chiar n`am mai facut de mult. Pupici

  2. Criss says:

    Foarte buna. Imi plac afumaturile. :)

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Simona!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Criss!

  5. alinutzika says:

    gustul de afumat e f bun in orice mncare…

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    O bunatate ciorba ta.O zi buna iti doresc.

  7. zilahi adela says:

    Foarte buna si eu pregatesc astfel de ciorbica, noi consumam foarte multe ciorbe sau supe! Pup!

  8. catkitchen says:

    vai cat e de buna !!!!! … eu tocmai ce am trimis la afumat niste muschiulet de porc ;) ….

  9. Foarte buna! Imi place foarte mul combinatia de afumat si tarhon!

  10. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adina!

  11. diva in bucatarie says:

    Multumesc Raluca!

  12. diva in bucatarie says:

    Multumesc Alinutzika!

  13. diva in bucatarie says:

    Multumesc Mihaela!

  14. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adela! Dupa cum observi si la noi variatia de supe-ciorbe este f mare!

  15. Ramona A says:

    Ne place mult ciorbita ta cu afumãturã!musai cu ardei iute

  16. diva in bucatarie says:

    Multumesc Ramona!

  17. madicuisine says:

    Arata foarte bine si e si foarte gustoasa. E potrivita pentru perioada friguroasa. O sa fac si eu ca tare mi-ai facut pofta. Bravo pentru retete si poze.

  18. O Daaa,asta DA ciorba pentru vremea asta !!!!!

  19. Viorica Moise says:

    da, cu adevárat, este o ciorbá pe cinste,minunatá.!!!

  20. Romeo says:

    Acum incerc reteta aceasta si sint curios cum o sa imi iasa ciorbita. Daca iasa bine promit sa va spun …by by

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

0 Comentarii

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii