INGREDIENTE:

capul si bucati de carne de miel
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa alba
2 cepe verzi
1 catel usturoi
200 ml smantana
3 galbenusuri
2 linguri ulei
3 linguri orez
3 linguri otet pentru oparit
1 lingura otet / zeama de lamaie/ bors
1 lingura rasa faina
sare
piper boabe
1 frunza dafin
frunze leustean

PREPARARE:

Spalam si curatam carnea. Pentru inceput o oparim in apa cu otet. Aruncam apa si punemcarnea iar la fiert in apa rece cu sare. Vom indeparta spuma de cate ori este nevoie.

Legumele le taiem marunt si le calim in ulei, apoi le inabusim cu putina apa.

Le punem la fiert in oala in care fierbem carnea, punand si usturoiul, frunza de dafin, frunzele de leustean si boabele de piper. Orezul il vom fierbe separat.
Cand este fiarta carnea o scoatem si o alegem de pe oase, portionam bucatile mai mari, apoi le punem inapoi in oala. Adaugam orezul, otet dupa gust (sau zeama de lamaie sau bors) fierbem 4-5 minute, apoi punem dressingul din faina, galbenusuri si smantana. Mai lasam sa fiarba putin 2-3 minute, saram cat este nevoie si ciorba este gata.

Servim fierbinte cu verdeata si smantana.
Pofta buna!

Categorie: Paşte, Supe-Ciorbe

8 Comentarii

  1. goldie says:

    la fel pregatesc si eu ciorba ardeleneasca,un deliciu:)

    • diva in bucatarie says:

      Asa este, dar sa stii ca eu pana acum 8-9 ani nu vroiam sa aud de carne de miel sau berbecut… Imi pare bine ca am redescoperit acest tip de carne.

  2. Ce supa minunata!
    Sarbatori fericite in continuare. Christos a Inviat!

  3. ioana says:

    Abia astept sa o pregatesc de Pasti.

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SOS DE ROSII CU ARDEI...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

0 Comentarii

TARTA CU CREMA CUSTARD SI...

Adaugat pe 29 Aug, 2014

1 Comentariu

CREMA CUSTARD

Adaugat pe 28 Aug, 2014

3 Comentarii